Teknisk analys S&P 500 fredag 6 november

in-xdag8Slaget vid Lützendagen analyserar jag S&P 500 så här:  Teknisk analys S&P 500: De amerikanska börserna utvecklades starkt under torsdagen och det gällde även S&P 500. Det var race i öppningen och därefter fortsatte uppgången svagt uppåt under hela handelssessionen. Uppgången skrevs till 1,9 procent och precis på motståndsnivån 1067 punkter. Omsättningen uppgick till 3,99 miljarder aktier, vilket var 8 procent lägre än de tre senaste månadernas genomsnitt. Uppgången var den kraftigaste sedan juli månad. S&P 500 har snart återtagit förra veckans nedgång och ligger på plus 2,96 procent hittills denna vecka. DJIA nådde efter en uppång på 2,1 procent åter över magiska 10.000-gränsen.

in-x38Inledningsvis bestod uppgångsvågorna i halvtimmescykler. En halvtimme efter den starka öppningen blev det på femminutersgrafen en tretick i nivå med onsdagens högsta nivå. Ytterligare en halvtimme senare blev det en ny rekyl följt av en uppgång. Därefter hade indexet samlat kraft för en fortsatt svag uppgång hela vägen i mål.

Positiv statistik och rapporter strömmade in hela eftermiddagen och kvällen. Trots fyra försök under dagen lyckades inte säljarna mobilisera tillräckligt med kraft för att pressa tillbaks de optimistiska köparna.

Förra tisdagen bröts golvet i den uppåtgående trendkanal som varit intakt sedan i juli. Därefter har indexet i dagsdiagrammet befunnit sig i en sidledes berg- och dalbaneformation. I måndags sammanföll tangeringen med en extremt spänd gummisnodd och vi har sedan dess haft en svagt uppåtgående rörelse som igår fick draghjälp av all positiv statistik.

in-x60min1I 60 minutersdiagrammet till höger noterar vi att den fallande trendlinje som varit obruten sedan den 21:a oktober är nu på väg att testas och detta sammanfaller med den fallande trendlinjen runt motståndet vid 1067 punkter.

Den sidledes formationen skall nu testas av innan vi kan dra några större slutsatser av gårdagens uppgång.

Det är som vanligt i denna typ av formationer viktigt att hålla koll på stöd- och motståndsnivåer.

Motstånd: 1067 / 1080 / 1093 / 1100
Stöd: 1045 / 1030 / 1020 / 1006 / 990 / 978

(inlägget publicerat 6/11 klockan 06:58)

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar