Teknisk analys OMXS30 tisdag 12 januari

omxs30realdag51Teknisk analys OMXS30: Veckan inleddes med stigande kurser och OMXS30 lyckades bryta upp igenom det tidigare stödet på 977, men inte med någon övertygande volymtillväxt. Den nya nivån vi skall lägga på minnet är 985. Osäkerheten i utbrottet gjorde sig snart gällande och späddes på när USA öppnade och snabbt vände nedåt. Indexet vände ner med kraft och håll så när på att bilda en turtle soup, men vände upp och räddade situationen i sista stund. Indexet slutade till sist på 978,2 punkter, en måttlig uppgång på 0,5 procent. Omsättningen uppgick till 14,2 miljarder kronor vilket är 25 procent högre än de senaste 15 dagarnas genomsnitt och den största volymen var på eftermiddagen i samband med nedgången.

omxs30real2fibDet tog ett tag att bryta den fallande motståndslinjen som förbinder tididgare toppar sedan nedgången. I samband med detta passerades även fib 50% och har allt sedan dess utgjort ett stöd. Enligt fib är det ganska fri terräng upp till nästa nivå som vi hittar kring 1030-1035. Så länge inte begränsningslinjerna i den stigande trendkanalen bryts är det ingen fara att hänga kvar i de längre positionerna. Bryts däremot golvet i kanalen eller 50%-stödet skall garden upp.

I det längre perspektivet är detta den tredje uppgången de senaste tio åren. Inte någon gång tidigare har en uppgång pågått oavbrutet utan rekyler och depåstopp. Den uppgångstakt som vi ser nu har vi inte sett sedan i slutet av 1999. Jag ser ett tak för nuvarande uppgång kring 1180 men tror inte indexet tar sig dit utan minst en rejäl rekyl på vägen.

omxs30real112Gummisnodden är ganska spänd i det korta perspektivet och det kan bli en pullback till i första hand MA-20 och MA-50, därefter golvet i den stigande trendkanalen, som jag tror kommer hålla ett tag till.

Indexet befinner sig i den nedre delen av kanalen och jag fortsätter att rita min egen karta uppåt ett tag till. Helt klart är dock att det kommer en rekyl inom en inte alltför avlägsen tid, hur stor den blir och när den kommer vet ingen.

Motstånd: 986 / 1010
Stöd: 969 / 962 / 950-952 / 924-926 / 915

(inlägget publicerat 12/1 klockan 07:26)

 

 

Etiketter: daytrading, day trading, daytrading tips, teknisk analys omxs30, teknisk analys, winning trading, winningtrading, börsen idag, aktier, index, terminer, bästa börsmånaden

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar