Teknisk analys OMXS30 måndag 25 januari

omxs30realdag59Teknisk analys OMXS30: En håglös dag där index låg och skvalpade runt oförändrade nivåer. Det blev lite rörelse när USA öppnade men inget som var särskilt lättradat. När Stockholmsbörsen stängde hade OMXS30 fallit med 0,3 procent till 951,1. Omsättningen uppgick till 16,7 miljarder kronor, vilket är 14 procent högre än årets genomsnitt och 20 procent högre än de senaste tre månadernas genomsnitt.

Indexet stängde i fredags för tredje dagen i rad under MA-50 och närmar sig raskt MA-100, det är bara 1,5 procent kvar dit och nivån 937.

Utvecklingen de senaste dagarna känns utmanande med rejäla volymer och tydliga försvagningar i slutet av dagarna och framförallt i slutet på veckan. Mycket tyder på att riskaptiten minskat avsevärt. Som jag beskrev i fredags och i veckoanalalysen vågar inte köparna sitta kvar speciellt länge utan säljarna har haft ganska enkelt att ta över.

omxanaly4MACD-linjen närmar sig nollan och bryts denna ökar sannolikheten för en kraftigare nedgång. Förra gången nivån utmanades, vände kursen uppåt för att åter testa av den divergerande fallande motståndslinjen som är obruten sedan i början av augusti. Avståndet upp till linjen minskar dock dag för dag.

Sannolikheten ökar för att vi skall få ett test av MA-100 inom kort. Jag tror att detta stöd kommer att hålla åtminstone för det första testet och ge upphov till en snapback. Det som är lite mer ovisst är vad som händer framöver. Håller våra sista livlinor eller är det toppen vi sett för ett tag? Det krävs mer än två-tre dagars nedgång för att ändra det positiva scenariot men det börjar helt klart bli något mer upphetsande att kliva upp på mornarna!

Motstånd: 952 / 967 / 978 / 986 / 996 / 1010
Stöd: 950-952 / 937 / 924-926 / 915 / 900 860

Inlägget publicerat 25/1 klockan 07:29

Etiketter: daytrading, day trading, daytrading tips, teknisk analys omxs30, teknisk analys, winning trading, winningtrading, börsen idag, aktier, index, terminer, bästa börsmånaden

Övrigt läsvärt: Varning för börskorrektion, Förklaring av VIX-index, Säljsignaler,

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar