Teknisk analys Fortnox 4/11

fnox-mtfTeknisk analys Fortnox: Aktien har sedan i slutet av förra året legat i en positiv trendkanal som efterhand tajtats till, vilket innebär att ett utbrott närmat sig. I förra veckan bröts taket i den stigande trendkanalen under tilltagande volym, vilket är ett styrketecken.

Nästa motståndsnivå ligger runt 2,30 och primärstödet hittar vi runt 1,80. Det är viktigt att aktien inte faller tillbaks i kanalen, det kan rita om kartan något.

Fundamentalt bildades bolaget 1993 och började utveckla administrativa programvaror 2003 för ”molnet”, alltså Internetbaserade administrativa program. Drivande bakom företaget är ingen mindre än Jan Älmeby som startade SPCS (Visma) på 80-talet.

Omsättningen steg under tredje kvartalet med 129 procent till 4,48 miljoner kronor, vilket är mer än en fördubbling från föregående år. Rörelseresultatet är betydligt bättre än förra året, även om det fortfarande uppgår till 33.000 kronor, jämfört med 1,3 miljoner föregående år. Totalt är tillväxten 164 procent hittills i år. Styrelsen tror fortfarande på ett negativt helårsresultat.

Försäljningen sker både direkt, visa redovisningskonsulter och återförsäljare. För att företaget skall lyckas krävs att kundbasen mångdubblas de närmaste åren. Faktureringen består uteslutande av hyresintäkter för användarrätt till programvarorna.

Konkurrenter:  e-Conomic.se, Epicor, Jeeves, 24-7, Bizpoint, SoftOne, Savea, systemQ, Estra och eXcellence PRO.

Rekommendation: Köp på uppstuds efter rekyl. Placera nödutgången vid 1,75 (var och en ansvar för sina egna beslut)

Motstånd: 2,30 / 2,80
Stöd: 1,80 / 1,55

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar