Teknisk analys 10:50 – liten andhämtning och kraftsamling

Klockan 10:45 Stockholmsbörsen inledde trevande men efter att motståndet kring 787 bröts blev det fart uppåt till 792 som stoppade uppgången, i alla fall tillfälligt. Nu ligger OMXS30 på 790,50 vilket innebär knappt en procents uppgång. Omsättningen uppgår nu till 1,7 miljarder kronor. Volymerna verkar tillta i uppgångarna och avta i nedgångar. Det förstärker uppgången på vägen mot 797 där ett motstånd väntar.

omxs30real1048

 

Efter knappt två timmars handel är det råvaror, IT och bank som leder uppgången, i nämnd ordning.

sektorer24

 

Enligt EU-kommissionen kommer Lettland inte att behöva mer stöd eftersom den inhemska efterfrågan ökar. Detta fick Swedbank och SEB att rusa när beskedet kom.

Lundin Mining som jag skrev om i morse stiger nu med nästan 4 procent och avsluten går just nu på 22 kronor. ”Resultatet av denna omstrukturering gör att vi kan fokusera fortsatt på den
framgångriska löpande verksamheten, vara med i expansionen av Tenke och annan strategisk utveckling”, skriver vd Phil Wright i en kommentar på bolagets hemsida.

Boliden stiger och UBS som höjde riktkursen häromdagen, följer sitt eget råd och tankar på bra med Boliden. Aktien ligger nu på 4 procent plus.

Ledande indikatorer klockan 10:55 ser ut så här:

indikatorer32

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar