Daytrading – Teknisk analys OMXS30 onsdag 17 februari

omxs30realdag76Teknisk analys OMXS30: Tisdagen öppnade ordentligt uppåt med ett gap på 0,7 procent, ungefär 1/3 av detta täpptes till innan köparna åter försökte ta tag i situationen, men vid 933 punkter tog det stopp och säljarna lyckades pressa tillbaks köparna och nästan testa av stödnivån kring årslägsta igen. Påhejade av positiv statistik vågade sig köparna tillbaks och ännu mer självförtroende fick de när USA visade vägen.

Indexet stängde starkt på dagshögsta men ”vågade” sig inte förbi måndagens högsta notering. Vi fick alltså in inside day med en av de starkaste enskilda candlestickformationerna. Den starka candlestickformationen består i att säljarna till en början dominerar och lyckas producera en solid röd kraftfull candlestick, därefter tar köparna över. Eliminerar till slut alla säljarna och all röd färg, lyckas dessutom på slutet producera sin egen färg – blå och släpper in säljarna överhuvudtaget (ingen svans på ovansidan), på nedsidan lämnar köparna bara kvar ett ”minne” av säljarna i form av en lång svans. Detta visar på styrka! Stängningen på dagshögsta blev till slut 934,31 punkter, en uppgång på 1,2 procent, den största uppgången en enskild dag på de senaste två veckorna. Omsättningen uppgick till 12,6 miljarder kronor vilket är betydligt lägre än genomsnittet i år och hela 11 procent lägre än genomsnittet de senaste 50 börsdagarna. Som ni ser i kurslistan i menyn ovan, har jag inte markerat dagen som en positiv ackumulationsdag.

omxs30analys13Igår kom köparna tillbaks men inte riktigt med den styrka som kursutvecklingen försöker ge sken av. Volymen var väldigt låg och kursen höll sig inom de begränsningar och den trygghetzon som måndagens högsta och lägsta stakade ut, en inside day.

Den starka stängningen igår torde ha gett köparna det självförtroende som krävs för att ta tillbaks indexet i den komfortzon som bildats mellan stöd- och motståndsområdena. En uppgång över 942, ett känt motståndsområde sammanfaller idag med nivån för MA-100 och kan snabbt ändra de negativa utsikterna till en neutral syn på den närmaste tiden.

Skulle utvecklingen bli så stark att indexet åter tar sig upp i det blå motståndsområdet är det definitivt ett styrkebesked, men det kan vara klokt att ta en sak i taget, speciellt i den jojo-liknande, sidledes konsolideringsformation som trots allt fortfarande råder.

Som jag nämnde igår bör indexet upp över de hälften av de två senaste staplarnas sammanlagda höjd och det skedde inte igår, alltså tittar vi ganska nära tårna så att vi inte snubblar i den gropiga terrängen. Inga stora steg alltså. Kort horisont.

Den lilla förväntade uppstudsen blev alltså en kraftig uppgång, som jag i alla initialt tror kommer fortsätta idag.

En öppning över 942 ser jag som positivt och ger bra förutsättnignar för en fortsatt uppgång mot 952 i första hand. Skulle indexet mot förmodan öppna under 926 kommer det förmodligen ske ett test även av årslägsta 919 under dagen.

Motstånd: 935-938 / 942 / 952 / 977 / 986
Stöd: 924-926 / 919-920 / 916 / / 910 / 860-870

Inlägget publicerat 17/2 klockan 07:20

Etiketter: daytrading, day trading, daytrading tips, teknisk analys omxs30, teknisk analys, winning trading, winningtrading, börsen idag, aktier, index, terminer, bästa börsmånaden

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar