Vinnande Aktieplaceringar – (recension)

I boken Vinnande Aktieplaceringar lär du dig en enkel modell för långsiktiga aktieaffärer. De som började spara i aktier för tio år sedan utan att sälja av när börsklimatet vänt ner, har idag mindre pengar än för tio år sedan. Börsklimatet har istället för att vara en kompass, blivit ett skäl till att placeringarna blev betydligt mer långsiktiga än vad som var meningen från början.

Så här skriver Carola Lindström på Textverkstan i Norr:  ”Vinnande aktieplaceringar vänder sig till alla de som, likt strutsar, egentligen vill investera i aktier och fonder och tjäna storkovan, men som gärna simmar med strömmen och passivt stoppar huvudet i sanden istället för att aktivt förvalta pengarna och följa börsklimatet. Enligt Tobbe ska börsklimatet vara investerarens kompass, inte orsaken till att placeringar blir långsiktiga.

Jag tycker att Vinnande Aktieplaceringar är en väldigt läsvärd bok. Oavsett om man är ren nybörjare eller om man har hållit på ett tag med aktieplaceringar så kan man lära sig en hel del av boken. Jag fick flertalet aha-upplevelser och har lärt mig både fakta och tekniker som jag annars kanske aldrig lärt mig. Är man intresserad av ekonomi är detta en självklar läsupplevelse, men även den som inte är särskild intresserad av ekonomi som fenomen, men som vill kunna göra ett bra val vid placeringen av sina pengar, så är detta en enkel och läsvärd bok”.

De flesta är överens om att det är betydligt lättare att simma med- än motströms. Trots detta gör de allra flesta precis tvärtom på börsen, nämligen kämpar med aktieinnehav som inte följer börsklimatet. I boken Vinnande Aktieplaceringar får du lära dig att gallra fram tillväxtaktier och vara med på uppgångarna men slippa se värdeökningen gå upp i rök när börsen faller.

Många blir oroliga när marknaden är skakig eller vänder ner. När är det dags att sälja? Kan jag börja köpa nu? Utan en tydlig modell är det omöjligt att veta när det är dags att agera.

I boken Vinnande Aktieplaceringar lär du dig en modell som är enkel att följa. Några minuter i veckan kommer att göra en enorm skillnad på några års sikt. Normalt arbetar vi 60.000 timmar i arbetsför ålder, men ägnar bara några få timmar åt vår privatekonomi.

Några minuter i veckan är vad som behövs för att du skall skapa en aktieportfölj som verkligen presterar.

Du beställer boken här: Adlibris, Bokus, CDON.COM, Vinnarbyrån

Författare: Tobbe Rosén
Förlag: Vinnarbyrån
Bandtyp: Hårdband
Språk: Svenska
Boksläpp: 110615 (finns i handeln)
Antal sidor: 224
Vikt: 450 gram
ISBN13: 9789197802017

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar