USA måndag 6:e april, slutar svagt nedåt

De väntade nedgångarna blev inte så dramatiska som väntat i USA. S&P 500 stängde 0,9 procent ner, DJIA backade 0,5 procent och Nasdaq sjönk 0,9 procent. Det omsattes 3,3 miljarder aktier på de tre börserna.

I stort sett alla banker fick sina prognoser sänkta. Är det inte fantastiskt hur det kan svänga i prognostiseringen dag för dag för så pass stora bolag. Visst vore det intressant att få vara med som åhörare och få ta del av diskussionerna… De sänkta rekommendationerna beror på att fler och fler börjar tvivla på att de ”små” statliga åtgärderna kommer att räcka, eller få så stor effekt som förväntas. Skall det vara så svårt, USA som har sån Power, kan de inte sälja Afrika eller nåt så att de får in lite cash. Eller inte be resten av världen att upphöra med bistånd till fattiga länder, det är väl åndå bättre för världen att USA får igång utlåningen och att alla amerikaner som egentligen inte har råd kan få ”köpa” sitt eget hus, det måste väl ändå världen förstå…

GM som skulle gå i konkurs i fredags var idag en av börsens vinnare efter beskedet att de har ett antal köpare till SAAB. GM steg 8,0 procent och Ford avancerade hela 16,0 procent. Känns sunt tycker jag…

Ericsson stängde 16 öre högre än i Stockholm.

S&P 500 stod och vägde om det var upp eller ner som gällde och det var många av oss som funderade på om motståndet runt 850 skulle testas redan idag. Nu blev det inte så dramatsiskt, istället blev det en högst ordinär amerikansk börsdag som gick åt ena hållet ena halvan av dagen och sedan vände uppåt den andra halvan av dagen. Den väntade pressen på bankerna efter de sänkta rekommendationerna blev inte så dramatisk, efter bara någon timme började momentum i nedgången att avta och runt kl. 19.00 svensk tid vände indexet uppåt och höll sig snyggt och prydligt i en uppåtgående trend som tilltog och formerade en stark avslutning . Nedgången begränsades till 0,83 procent på 835,5 punkter. Efterbörsen är när detta skrivs (kl. 23.00) svagt positiv. Vi fick alltså inte vara med om något test av 850-nivån och på nedsidan vände indexet vid 823. Indexet stängde precis ovanför MA20 vilket tyder på en positiv öppning imorgon om ingen oförutsätt händer i Asien under morgonen.

Motstånd: 842 / 850
Stöd: 824 / 800

090406_in-x1

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar