USA backar – stor osäkerhet

I USA har konsumenterna börjat handla lite mer och lagren minskade mer än förväntat. Trots det öppnade de amerikanska börserna nedåt. Investerarna oroar sig för hur stimulanspaketet kommer att verkställas och hur snabbt det skall börja hända något. Nu är det som ett enda stort vakum.

Finansrelaterade aktier faller åter tillbaks och det är nog de säkraste pappren att blanka när börsen är ner och köpa de dagarna börserna går upp. Bank of America ligger när detta skrivs på runt 7 procent minus.

Olja och råvaror fortsatte idag nedåt.

windpower22Vestas som kom med en sämre rapport än väntat backar trots tidigare utlovade löften om att den amerikanska marknaden skulle lyfta bolaget ännu mer. Kanske även amerikanarna har räknat ut vad det kostar att producera el från vindkraftverken…

Lite kuriosa om vindkraftverk: Det krävs ungefär 3000 vindkraftverk för att ersätta ett kärnkraftverk. Vi har idag 900 vindkraftverk i Sverige och de står för 0,3 procent av elproduktionen i Sverige. Skattebetalarna betalar hälften av elen som produceras av vindmöllorna, skulle de inte subventioneras av elcertifikaten skulle elen bli ungefär dubbelt så dyr, undras tro hur många som tänkt på det…


Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar