Teknisk analys: USA-börsen ser ut att öppna uppåt – osäkert/avvaktande

Klockan 14:56 Stockholmsbörsen ligger på ett ganska stadigt plus som förstärktes av amerikansk sysselsättningsstatistik som kom in bättre än väntat. När detta skrivs ligger OMXS30 på plus 1,15 procent och tangerar motståndsnivån runt 787. Omsättningen upptgår inte till mer än 4,1 miljarder kronor.

Inför USA-öppningen ligger den amerikanska terminen i ovankanten på en uppåtgående kanal, med ett fallande momentum där taket i kanalen kan utgöra en vändning nedåt.

Bästa sektor är verkstad och energi som ligger på 1,82 respektive 1,69 procent plus. Sin vana trogen går medicin- och hälsovård svagt denna positiva dag och sektorn backar 0,45 procent.

sektorer27

Ericsson är den mest omsatta aktien och backar svagt, trots information om en ny stororder i Kina. Atlas Copco A är den tredje mest omsatta aktien och stiger i den positiva verkstadssektorn tillsammans Electrolux över 2 procent.

Axis som rapporterade igår, en besvikelse återhämtar sig något idag och ligger nu på 2,3 procent plus, största köpare är Enskilda coh Swedbank.

Finansrelaterade aktier går starkt. SEB A och Nordea stiger 3,3 respektive 2,6 procent.

De amerikanska terminerna pekar på en positiv öppning. Bankaktier har gått bra i förhandeln, medan verkstadsbolag går sämre (tvärtemot den svenska börsen idag).

esu98

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar