Teknisk analys S&P 500 onsdag 4 november

in-xdag6Teknisk analys S&P 500: Gårdagens skakiga handel slutade med blandat resultat på de amerikanska börserna. S&P 500 stängde till slut på ett svagt plus på 0,2 procent och 1045 punkter. Omsättningen uppgick till 4,3 miljarder aktier vilket var exakt som genomsnittet för de senaste tre måndaderna. Indexet stängde nära dagshögsta. Det var andra dagen i rad som indexet stängde på plus, om än svagt. Gårdagens utveckling var i stort sett omöjlig att dra några slutsatser av, det var en timme upp, en ner, upp, ner och svagt upp de sista 30 minuterna. Strax efter lunch såg det för en halvtimme ut som om köparna skulle ta över tillställningen, men då tryckte säljarna till och producerade stora volymer under ett tag och då avtog optimismen igen.

Jag håller noggrann koll på volymen och studerar utvecklingen i relation till upp- och nedgångar. När jag zoomar in de senaste dagarna kan konstatera att volymerna under uppgångsdagarna på Nasdaq är något större än på nedgångsdagarna, tvärtemot är det högre volymer i nedgångarna de senaste 15 dagarna på S&P 500 indexet.

in-x36I dagsdiagrammet noterar vi att indexet brutit ner genom golvet i den stigande trendkanalen. Detta sammanfaller med en extrempunkt på gummisnodden. När gummisnodden tidigare i den kanal nått samma spänning har golvet stöttat upp och en uppgång mot i första hand jämviktslinjen har startat. Nu är det lite mer osäkert, vilket utvecklingen de senaste två dagarna visar. Stängningen under MA-50 är ett svaghetstecken. Det återstår att se om indexet åter orkar kämpa sig upp ovanför medelvärdet eller om sentimentet håller på att svänga över åt det negativa territoriet. Amerikanska handlare är ett otåligt släkte och uppgången bör komma de närmaste dagarna för att det inte skall tappa sugen och börja agera för nedgång.

in-xmotma200I trendanalysdiagrammet ser vi tydligt att både den långa och medellånga trenden fortfarande är uppåt och ni som inte daytradar utan kör med lite längre tidshorisont fortfarande bör navigera för en uppgång. MA-100 det medellånga klimatet börjar plana ut, som ni vet är det MA-100 som skall luta åt något håll för att man skall tillåta sig att swinga eller sitta i längre positioner. MA-100 börjar bli mer och mer horisontellt (då man definitivt inte skall ha några åsikter om vart klimatet är väg). Trots allt skall vi inte dra några förhastade slutsatser och så länge indexet ligger ovanför MA-100 och MA-200 är det uppåt kompassen är inställd på. Nu närmar sig indexet MA-100 (endast 4 procent ner till linjen, vilket ni ser i diagrammet till höger). I första hand tror jag indexet skall ner och testa av stödet vid MA-100 och i andra hand primärtrenden MA-200. Är det så att bägge dessa stöd bryts bör man omgående ställa in siktet söderut.

Så länge indexet håller sig ovanför 1000-nivån är sannolikheten störst för att nästa utbrott uppåt.

Motstånd: 1051 / 1067 / 1082 / 1109
Stöd: 1030 / 1020 / 1006 / 990 / 978

(inlägget publicerat 4/11 klockan 06:46)

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar