Teknisk analys S&P 500 måndag 18 januari

in-xdag53Teknisk analys S&P 500: Fredagens handelssession bekräftar det som blev alltmer uppenbart under den gångna veckan, nämligen att vi måste vara beredda på rekyler. Även om säljarna dominerade fredagens handel kan de vara på sin plats att påpeka att det trots allt var årets andra ”röda” dag. Indexet sjönk totalt 1,1 procent till 1136 punkter, som var den näst lägsta stängningen i år. Lägsta notering 1131 under fredagen skedde vid kl 19:00 (svensk tid), högsta notering var öppningskursen på 1148 punkter. Totalt omsattes 4,3 miljarder aktier, vilket är hela 20 procent över de senaste tre månadernas genomsnitt.

Indexet fortsätter i den uppåtgående något kilformade kanalen och sedan den 15 december har inte MA-20 punkterats någon gång. Divergensen mellan topparna på kursstaplarna och motsvarande toppar i MACD-diagrammet talar, så länge det positiva klimatet består i första hand om att uppgångstakten avtar. För att en toppformation skall etableras och en större rekyl eller nedgång påbörjas, krävs mer än någon enstaka dags rekyl och att någon eller några av begränsningslinjerna bryts.

inxanlaysDäremot gäller det att inte bli kaxig och överoptimistiskt för tidigare uppgångar har inlett rekyler ungefär vid dessa nivåer (fib) och hittills har uppgången varit helt förskonad från rekyler. Att de kommer det är lika säkert som amen i kyrkan, om det blir vid den sammandragning vi ser nu, eller nästa återstår att se.

Motstånd: 1140 /1150-1152 / 1162 / 1179
Stöd: 1131 / 1122 / 1085

(inlägget Publicerat 18/1 klockan 06:41)

 
Etiketter: daytrading, day trading, teknisk analys, winning trading, winningtrading, börsen idag, aktier, index, terminer

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar