Teknisk analys S&P 500 inför torsdagen 29 oktober

in-xdag2Teknisk analys S&P 500: Onsdagen bekräftade oron jag antytt några dagar. Golvet i kanalen bröts i och med den svaga stängningen i måndags och utbrottet bekräftades igår när index föll med 1,95 procent till 1043 punkter. Nedgången är kraftigare än en vanligt liten rekyl eftersom omsättningen uppgick till hela 5,1 miljarder aktier, vilket är 19 procent än de senaste tre månadernas genomsnitt.

Det är fjärde dagen i rad som S&P 500 faller för fjärde dagen i rad och det innebär att hela oktober månads uppgång är utraderad.

Onsdagen var säljarnas dag, de visade sin styrka precis hela dagen, endast vid ett tillfäller lyckades köparna känna på motståndslinjen, men de trycktes snabbt tillbaks och var förlorare hela sessionen.

in-x32De mindre utbrottsformationerna har brutits efter hand (de svaga grå linjerna), men måndagens punktering av golvet som sammanföll med den kortare och längre kanalbotten är det första sedan i mars.

Även om trenden fortfarande är uppåt och det är uppgång vi bör navigera för dyker det upp fler och fler svaghetstecken. 100 dagars glidande medelvärde börjar vika av nedåt men det är fortfarande strax över 4 procent ner till denna linje, men det kan som vi såg igår gå snabbt. Punkteras MA-100 stärks definitivt den negativa vågskålen och då finns det bara primärtrenden kvar som håller emot och för bara några veckor sedan kändes det långt ner till denna nivå, nu är det 12 procent kvar, den befinner sig nu på 918.

in-xlongIndexet har haft uppenbara svårigheter att ta sig upp och igenom motstståndsområdet kring 50-procentslinjen, där den fallande linjen som förbinder topparna sedan nedgången startade 2007 sammanföll. Jag nämner detta medveten i implerfekt eftersom linjen är nedåtriktad och taket blir lägre för varje dag.

Tittar vi en vecka tillbaks har köparna under fem av sju handelsdagar försökt ta tag i situationen, men misslyckats. Igår lyckades de inte vid ett enda tillfälle ta indexet ovanför den fallande trendlinjen.

Motstånd: 1069/ 1082 / 1100
Stöd: 1042 / 1020 / 990 / 978

(inlägget publicerat 29/10 klockan 06:52)

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar