Teknisk analys OMXS30 tisdag 3 november

omxs30realdag12Teknisk analys OMXS30: Måndagens nedgång som till stor del styrdes av den eftersläpning som blivit mellan USA och Sverige i och med nedgången i USA i fredags. Igår öppnade OMXS30 med en nedgång på mer än 2 procent och gick sedan in i en sidledes konsolidering tills stöd kom från USA. Nedgången hade när Stockholmsbörsen stängde reducerats till 1,35 procent och 932 punkter. Omsättningen låg i linje med de senaste 15 dagarnas genomsnitt.

Indexet befinner sig fortfarande i den stigande trendkanalen som påbörjades i mars månad, den senaste tiden har OMXS30 har dock parkerat sig i den nedre delen av kanalen. Det är tredje gången som indexet gått in i en sidledes konsolidering, i samband med rapportsäsongerna i hittills i år.

omxs30real71Begränsningsnivåerna i den nuvarande kanalen består av primärmotståndet tillika årshögsta runt 950 och på nedsidan är det 900 som håller emot, som sammanfaller med golvet i den stigande trendkanalen.

Nu befinner sig indexet vid ett svagt motstånd i samband med jämviktslinjen (den grå) och en förväntat mindre rekyl står på agendan för dagen.

Den långa trenden och det som styr agerandet för de som inte enbart fokuserar på dagshandel är MA-100 och den pekar klart uppåt. För alla oss andra dyker det upp fler och fler orosmoln/möjligheter till finfina dagar med dagshandel. Slangen har antagit en intressant formation som tyder på att vi åtminstone kortsiktigt skall ner och besöka golvet i den stigande trendkanalen.
Motstånd: 949-951 / 964
Stöd: 934 / 922-924 / 916 / 906 / 900 / 860

(inlägget publicerat 3/11 klockan 07:30)

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar