Teknisk analys: OMXS30 öppnar nedåt och kan bli skvalpigt

Klockan 10.40 Stockholmsbörsen inleder som väntat nedåt, tyngd av utvecklingen i Asien (läs Japan). UBS har som jag nämnde tidigare imorse dubblerat riktkursen för Boliden, men deras egen köplust har lyst lite med sin frånvaro, de har nettoköpt men små volymer hittills, självklart beroende på den negativa utvecklingen för råvarubolagen hittills idag.

omxs30real1040

Tack vare, eller snarare på grund av de låga volymerna kommer klimatet att vara negativt åtminstone till USA öppnar. Möjligheter till bra blankningsaffärer fram till dess kan dock bli begränsade då det finns risk att  indexet kommer att bli skvalpigt i linje med europabörserna. Stöd 774-776 och ett motstånd runt 784.

Sämsta bransch är energi där PA Resources tynger detta index mest genom att backa över 5 procent under förhållandevis hög omsättning. Lupe backar 2,72 procent och avsluten går nu på 57,30. 263.000 Lupe-aktier har hittills omsatts.

Näst sämsta bransch är verkstad där Volvo B tycker mest, men Sandvik backar mest av de högt omsatta och backar över 3 procent, avsluten går på 55,50.

Råvaror är tredje sämsta bransch och SCA B, SSAB A och Boliden är de som tynger indexet mest.

Fjärde sämsta bransch är finanssektorn, där Nordea är den aktie som tynger indexet mest med 33 procent, aktien backar 1,68 procent och avsluten går på 58,50, 1,6 miljoner aktier är hittills omsatta, aktien är den näst mest omsatta på OMXS30 idag.

En negativ dag som denna är det naturligtvis hälsa och sjukvård som går minst dåligt.

sektorer22

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar