Teknisk analys OMXS30 måndag 7 december

omxs30realdag31Teknisk analys OMXS30: Efter en trevande inledning i fredags och väntan på sysselsättningsstatistiken var det extremt små rörelser. Kl 14:30 när jobbsiffrorna presenterades lyfte indexet med över 20 punkter, för att sedan trilla tillbaks något när säljarna tog över i USA. Uppgången noterades till 1,3 procent och 967 punkter. Omsättningen uppgick till 16,7 miljarder kronor, vilket var 12 procent högre än senaste veckans genomsnitt och 20 procent högre än de senaste tre veckornas snitt.

Uppgången i samband med den ”kanske alltför positiva” jobbstatistiken fick indexet att skapa gap mellan staplarna, vilket för det mesta innebär att det kommer rekyler, så även i fredags.

omxs3060minI 60-minuters diagrammet har det nu bildats en fallande motståndslinje som först behöver passeras innan det kan bli ett hållbart utbrottsförsök.

Motståndslinjen som topparna på MACD utgör tangerades i fredags och då vände OMXS30 ner. Gummisnodden spändes en del i samband med uppgången och det kan innebära en liten rekyl ned mot jämviktslinjen, innan ett nytt försök kan göras.

Den långa trenden är obrutet uppåt och jag tror fortfarande på ett utbrott uppåt. Det som ställer till analysen något de närmaste dagarna är PPM-pengar som skall in på börsen och kan skapa ett svårbedömt drag.

Som vanligt gäller att hålla koll på stöd och motståndsområden.

Den allt mindre amplituden tyder på att indexet står inför ett utbrott, vilket kan komma om och när MACD-linjen vänder vid nollan. En något höjd gard kan vara på sin plats.

Motstånd: 974 / 986
Stöd: 964-966 / 946-948 / 934-936 / 926 / 915

(inlägget publicerat 7/12 klockan 07:09)

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar