Teknisk analys OMXS30 inför torsdagen 29 oktober

omxs30realdag9Teknisk analys OMXS30: Onsdagen nedgång stämmer dåligt med sanningen. Flera starka rapporter höll emot nedgången som annars hade visat helt andra siffror. Nu stannade nedgången på endast 0,57 procent och 924 punkter.

Omsättningen uppgick till hela 22 miljarder kronor, vilket var 30 procent högre än de senaste 15 dagarnas genomsnitt.

Runt lunchtid tog köparna tag i situationen och lyckades pressa upp indexet på plus, men stödet på 934 höll emot och efter USA-börsens öppning blev rörelserna mycket osäkra. Å ena sidan var det positiva rapporter från flera tunga svenska bolag, å andra sidan präglades USA av den pånyttfödda oron för konjunkturen styvar osäkerheten över styrkan i den ekonomiska återhämtningen i USA.

omxs30real68Indexet har förutom några misslyckade försök inte lyckats etablera sig ovanför linjen vid 50-procent.

Uppgångstakten har avtagit sedan i början av augusti och indikatorerna är på väg att åtminstone på kort sikt vika över mot sälj. Det som hållt indexet uppe de senaste veckorna är de starka rapporterna. När rapportperioden avtar vill det till ”Obamska” gröna skott som kanske har substans för att hålla liv i uppgången.

Det är en mycket trevande och skvalpig marknad. De senaste veckornas kortare kanal är lite kilformad i motsatt riktning mot den stigande trendkanalen.

omxs30reallong1Än så länge är klimatet positivt och då är det så vi klär oss. Under starka högtryck brukar lågtrycken ha svårt att få fäste, just nu är kommer det lågtryck från lite olika håll, det gäller att se upp så att de inte tar över innan vi hinner reagera, det brukar gå fort när det vänder. Så länge indexet håller sig kvar ovanför 900 men framförallt 860-nivån är det upp som gäller.

Motstånd: 928 / 934 / 942-944 / 951
Stöd: 914-916 / 906 / 900 / 860

(inlägget publicerat 29/10 klockan 07:20)

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar