Teknisk analys: Börsen vänder upp vid stöd

Stockholmsbörsen inledde skvalpigt och pressades åter ner på förnyad oro över situationen mellan Nord- och Sydkorea. Irland har fått sänkt kreditbetyg och i Portugal har det utlysts generalstrejk. I den positiva vågskålen lägger vi siffror om ett bättre klimat inom näringslivet i Tyskland.

Det vill till att estimaten börjar höjas eftersom placerarkollektivet prisat in i bolagens aktiekurser. När det kommer positiva rapporter och statisik som inte leder till uppgångar minskar riskaptiten och det kan leda till kraftiga kursfall.

OMXS30 befinner sig nu i ett spännande läge där stödet vid 1080 åter testas av.

Punkteras stödet kan vi räkna med en nedgång på mot i första hand 1060. Stärks köparna behöver indexet åminstone över 1104 som utgör toppen från förra måndagen.

Lycka till!

Läsvärt:  Bättre klimat i tysk ekonomi: e24, DN,  Dystra tongångar i USA: e24, Orderingången ner i eurozonen: DN, Nedåt på Stockholmsbörsen: DN, SEB höjer prognosen: SvD, Hexagon faller: VA Räntorna faller: AFV Hög risk i olja: AFV

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar