Skall VD-arna jobba för svältlöner?

amfprisonJag tycker det är nästintill oförskämt med detta drev av AMF:s fd VD Christer Elmehagen. Hur skall vi kunna få så kompetenta chefer om de inte får rejäla ersättningar.

Vem kan tänka sig att utföra sitt jobb för en sån svältlön som AMF:s chefer har fått stå ut med, det är klart att de måste ha lite bonus för att överhuvudtaget gå till jobbet. Christer Elmehagen som naturligtvis måste rädda sina egna pengar och flyttat de från AMF för att de inte skall minska i värde. Vilka pensionärer skulle inte ha förståelse för det, med den svältlön han haft, den inside information han använde sig av när han räddade sina egna pengar innan fondens värde skrevs ned är inte svårt att förstå – vem vill förlora så mycket pengar? Varför berättade han inte för sina kunder, det är väl inte så konstigt, då hade förflyttningen inte fungerat, fattar ni trögt? Tänk på stackars Christer, vanliga pensionärer riskerar väl inte att förlora så många miljoner, nej någon rättvisa måste det väl vara.

Lite ödmukhet, snälla hur skall vi annars få så kompetenta ledare som Christer Elmehagen om de inte får rejält betalt. Han har ju tidigare visat sina framfötter i Koneo, där jag hade oförmånen att träffa honom, mycket oimponerande även där…

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar