Saab-facket är som en tvåtaktare som inte går rent

Jag ser en bild framför mig där den svenska regeringen står uppställda och liknar ett gäng gamla Saab ”trubbnosar” efter att ha kört in i den Koenigsga väggen och blivit blåsta på mångmiljarbelopp. Saab-facket kritiserar nu regeringen för onödig ryktesspridning. Detta med anledning av statssekreterare Jöran Hägglunds uttalande om förändringar i Koenigsegg-konsortiet. Fackordförande Paul Åkerlund säger sig själv inte veta hur det ligger till (det förstår jag för då hade han inte varit kritisk). Facket låter som vanligt mycket, men det är som jag skrivit tidigare signifikant för fackföreningsrörelsen och det har jag utvecklat i artikeln ”Facket mot folket”. De låter mycket när de ”taktar” men det ger inte mycket drag framåt…

Om EIB tror på affärsplanen är det ett gäng amatörer som som gör bedömningen. Det är oansvarigt att riskera 4 miljarder av de svenska skattebetalarnas pengar. Ingen, inte ens GM och Scania som är seriösa bolag har lyckats få Saab lönsamt, hur och varför skulle Christian von Koenigsegg-klanen lyckas? Det är en bluff – om inte svenska staten synar bluffen är det skandal och pinsamt.  Att gambla med pengar som verkligen behövs till vård, skola, omsorg och sänkta skatter är oansvarigt.

Läs gärna ”Saab dödsdömt med Koenigsegg” och ”Koenigsegg är som en norrländsk hembrännare”. (dagensPS) ”Nytt oväntat krav från Koenigsegg

Men The Wanja Principle gäller som vanligt i fackföreningstopparna. Igår kom statistik som visar att SAS djupdyker och lågprisbolagen ökar marknadsandelar och tjänar pengar. Å ena sidan tyckte facket att det var bra att det skulle ske nedskärningar för att den svenska kronan var så låg att det ”väl måste bli norrmän som får gå”. Därefter uttalade sig nästa fackpamp om att lönerna minsann sänkts så att det räckte och inga fler skulle behöva lämna bolaget. ”Nej då är det bättre att köra det i backen”. Hönshjärnor!  (DN 2). SAS en krympande koncern (DN) (dagensPS) (SAS Krigsförklaring)

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar