Rättsröta – igen!

Skanskas vinst är som ni kunde läsa i ett tidigare inlägg betydligt sämre än analytikernas förväntningar. Förra året gjorde Skanska en vinst på 1220 miljoner kronor att jämföras med 618 miljoner för årets första kvartal. Omsättningen har oxå minskat men inte lika mycket som vinsten. Orderstocken har fortsatt att minska med närmare 30 procent. Inför framtiden ser ledningen för Skanska flera ljusglimtar, bla den amerikanska regeringens storsatsning och stimulanspaket för att byggmarknaden skall komma igång. Läget ser inte fullt lika mörkt ut som i höstas, de låga räntorna har minskat raset på bostadsmarknaden och gynnar igångsättningen av nya projekt. Följ Skanska efter rapporten på DN.se

Pirate Bay-domaren Tomas Norström har åter blivit anmäld för jäv. Denna gång gäller det ett mål mot ett bilföretag som dömts att betala 650.000 kronor för att ha sålt fälgar som varit för lika BMW:s.Stockholms tingsrätts chef Lena Berke säger till SvD att hon har svårt att se varför det skulle vara suspekt att vara medlem i en förening som diskuterar juridik. Det är väl till att töja lite väl mycket på begreppen, bara för att upphovsrätt är reglerat i lagen gör det väl inte domaren mindre jävig i ett mål om upphovsrätt om man är medlem i en förening som arbetar aktivt för att stärka upphovsrätten. Att sedan BMW ”råkar vara medlem i samma klubb” gör väl inte Tomas Norström mindre lämplig, eller? Rättsröta!

I DN.se kan vi läsa att finländska Tamro är intresserad av att köpa apotek nu när monopolet avskaffas. Läs gärna en som vanligt mycket detaljerad redogörelse för monopolets upphörande på Cornucopia.

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar