Psykologiska tradingkurvan

När allt verkar vara för bra för att vara sant – då är det oftast precis för bra…

”När någon vill köpa en bilfabrik och lovar guld och gröna skogar är det i regel vilda skott och ogräs.”

”Om du lovade att förvalta dina bästa väns pengar, men sedan spelar på hästar för pengarna i hopp om att tjäna storkovan. Skulle du då tala om sanningen för vännen när pengarna var på väg att ta slut, eller chansa lite vildare i förhoppning om att du med lite högoddsare skulle rädda situationen?”

”Om du var bank och spekulerade bort kundernas pengar på högriskmarknader och det lilla som var kvar i banken tog du ut som bonus. Skulle du gå ut i media och tala om hur du hanterat kundernas pengar, eller försköna sanningen i hopp om få kunderna att stoppa in mer pengar och hoppas på att marknaden vänder och med högrisk lyckas få det sjunkande skeppet på rätt köl..?”

Denna psykologiska tradingkurva är kanske mer aktuell än någonsin…

psykologiska-tradingkurvan1

Den som vill kopiera kurvan och använda den får gärna göra det, men det är bra om ni hänvisar till källan.

 

Läs även: Carl-Erik Ståhlberg har inga planer på avgång (DN). Analytiker om räntan (SvD). Jag har ägarnas förtroende (VA). Plocka hem vinsten i Swedbank nu (VA). Swedbank tar in 15 nya ”friska” miljarder (VA). Fem analyser – börsguide (dagensPS)

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar