Nu är det nog nära blankningsläge

Ett av de säkraste ”tekniska” blankningsindikatorerna dyker nu åter upp. Vilken då? Jo, i dag läser vi i Dagens Industri att det är köpläge och att börsen står stark, detta brukar vara ungefär lika säkert blankningstips som när Christer Gardell säger att det är läga att köpa Volvo. Börsen är inne i en konsolidering och utbrottet kan ske både uppåt och nedåt, ingenting talar i dagsläget starkare för en uppgång än nedgång. Rubriken är bara till för att provocera lite, självklart skall vi inte gå in i varken blankning eller köp när marknaden konsoliderar (precis som en av läsarna kommenterat).

SAAB: Det är otroligt att vänsterflanken med Mona Sahlin i spetsen inte verkar ha haft geografi bland ämnena i skolan. USA är inte ett landskap i Sverige, det är ett helt annat land. Både SAAB och Volvo ägs av amerikanska företag. Vi har INGEN svensk bilindustri! Att stoppa pengar i någon av dessa amerikanska svarta hål är fullständigt meningslöst. Se till att använda pengarna för att skapa förutsättningar för nya företag och nytänkande. SAAB är inte framtid längre, bolaget är konkursmässigt!

I USA var det skakigt och oroligt hela handelssessionen i fredags och trots viss återhämtning i sluthandeln slutade kurserna åter under nollstrecket. Bankerna bjöd på en riktig rysare, efter rykten om delvis förstatigande åtgärder. Efter att de anställda på Citigroup och Bank of america hade lugnats av bankledningen att de klarar sig på egna ben steg dock aktierna. GM var nere på samma nivåer som på 30-talet, ett tag var aktien ner mer än 20 procent, men slutade till slut på minus 11 procent. 

Oljepriset backade och i spåren föll oljerelaterade aktier.

Återkommer lite senare idag med utförligare inlägg.

Önskar er en bra fortsättning på helgen!

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar