Koenigsegg – Sveriges svar på Madoff?

Äntligen börjar media få upp ögonen för vad Koenigsegg verkligen går för och vad det är för lekkamrater han har?

Jag skall nöja mig med att säga: ”Vem är förvånad”?

Koenigseggs s.k. ”supersportbilar”… I klippet nedan är det inte vem som helst som kör (”Stig..”), som kört de flesta supersportbilar och verkligen kan hantera bilar med mycket prestanda. I denna film tappar han bilen i en helt odramatisk svag höger, vilket precis som det sägs i filmen aldrig hänt med någon annan bil. Även Persson Jr ”tappade sin bil”  och på chatsidor kan man läsa om flera som provkört bilen och säger att den uppträder ”otäckt”. Supersportbil ”my a…”

Hade regeringen och media bara lagt några få minuter på att kolla upp vad Christian von Koenigsegg pysslat med tidigare är jag övertygad om att det sparats en och annan konsult- och arbetstimme.

Precis som med version 1.0 av Koenigsegg som visades 2002 på ett slott med en del kändisar som fick provstarta och gasa med bilen (och ett svårslaget världsrekord med Plastic Padding på en ”supersportbil”). Hur många bilar är det sålda i Sverige? 2007 påstod Christian att en av hans bilar förmodligen skulle vara med i Le Mans, är det någon som sett bilen på någon anmälningslista har ni lyckats bättre än undertecknad.

Men allt detta visste ni väl redan och är det egentligen någon som lyfter på ögonbrynen?

I tidningen Ny Teknik kan vi idag läsa:
– Koenigsegg har ett långtgående samarbete med schweiziska NLV Solar. Men Koenigseggs partner i utvecklingen av elbilen Quant åtalas nu för bedrägeri. Och NLV Solar framstår som ett skojarföretag. Koenigseggs elbil har varken motor eller batteri

Utställningsbilen Quant är en modell som varken har motor, batteri eller fungerade solceller. ..

Läs hela artikeln i Ny Teknik >

Bloggaren Jinge skriver:
Ska Koenigsegg göra en Bernard Madoff?

Cornucopia skriver:
Att Koenigsegg alls var inblandade i bluffen, antingen medvetet som ett PR-trick, eller av ren egen dumhet, ger dem inte gott betyg. Kan de inte se skillnad på vad som är rimligt och vad som är fantasier, så kanske de inte borde ägna sig åt biltillverkning alls, än mindre kräva miljarder i statligt stöd.

Själv har jag tidigare skrivit:
Överlever Saab med Koenigsegg som ägare?
Saab är dödsdömt – speciellt med Koenigsegg
. Koenigegg är som en norrländsk hembrännare

Självgod som jag är måste jag bara säga, ”vad var det jag sade”?

 

Läs även: Saabs köpare i blåsväder (Ny Teknik DN). En hund begraven (AFV)

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar