Håller 1410 kan det vara ett bra köpläge

E2 Expo 2014-69I helgen kunde ni träffa undertecknad, Stefan och Lars  på E2 Expo. Vi pratade med många som var intresserade av projektet och undrade hur man kunde vara med 2015.
Projektet startar i januari men vi vill ha in intresseanmälningar senast 30/10. Ni kan läsa mer på ST3.se. Ursprungsidén är det omtalade Turtle-projektet i USA för snart 30 år sedan. 2014 har varit ett riktigt roligt år och om några veckor drar många av årets deltagare till Las Vegas på världens största Trading Expo. Vill du bli en framgångsrik trader och är villig att avsätta tid för projektet (som går utmärkt att vara med i även om man som de flesta har ett vanligt jobb) är det bara att lämna in en intresseanmälan som du hittar på st3.se. 

sammanfattning(Nyhetsbyrån Direkt): De ledande amerikanska aktieindexen stängde på fredagen kring nära oförändrade nivåer. En stark inledning i spåren av ett skotskt nej till självständighet mattades efter att ledande indikatorer kommit in under förväntan, samtidigt som kinesiska Alibabas rekordnotering på New York-börsen hamnade i strålkastarljuset

Dow Jones Industrial Average stängde 0,1 procent högre på indexnivån 17.282, medan det breda S&P 500 var oförändrat på 2.011. Tekniktunga Nasdaq Composite var ned 0,3 procent till 4.580.

Börsnoteringen av Alibaba och optionslösen drev upp omsättningen som uppgick till cirka 1,4 miljarder aktier på New York-börsen och cirka 2,8 miljard aktier på Nasdaq.

”Även om rubrikerna alla handlar om Alibaba så kommer den underliggande handeln vara centrerad kring att det är lösendag för väldigt många kontrakt”, sade Joe Kinahan, chefstrateg på TD Ameritrade, till Bloomberg News.

Den kinesiska e-handelsjätten Alibabas börsnotering var onekligen dagens mest uppmärksammade händelse. Noteringen var den största av sitt slag genom tiderna, och intresset för aktien, som stängde drygt 38 procent över noteringskursen 68 dollar, var enormt.

Alibaba, som startades 1999 av grundaren Jack Ma, gick med stängningskursens värdering om både Amazon och Ebay – tillsammans. Dessutom slog sig bolaget in som ett av de tio högst värderade bolagen inom S&P 500-indexet, enligt Bloomberg News.

Investerare i Dresser-Rand Group fick också se sina aktier öka i värde. Aktien steg 9,4 procent sedan anonyma källor uppgett till Bloomberg News att tyska Siemens förbereder ett 6,5-miljarder-dollarbud på bolaget, och därmed utmanar Sulzer som tidigare under veckan sagt att det för samtal med Dresser-Rand om en eventuell fusion.

Elbilstillverkar Tesla tappade 1,7 procent. Goldman Sachs sade på fredagen att bolaget kan behöva minst 6 miljarder dollar för att finansiera bland annat den planerade batterifabriken i Nevada, och att bolaget kan behöva ta in kapital genom en nyemission.

Oracle backade 4,2 procent, sedan det blivit känt att mjukvarubolagets grundare Larry Ellison lämnar positionen som vd efter 35 år, och i stället blir styrelseordförande.

Den tunna makroagendan gav inget stöd till marknaden, då de ledande indikatorer för augusti steg med 0,2 procent; lägre än den uppgång på 0,4 procent som väntades enligt Bloomberg News analytikerenkät.

Efter USA-börsernas stängning meddelade kreditvärderingsinstitutet Fitch att det bekräftar USA:s kreditbetyg AAA, och att utsikterna alltjämt är stabila.

Stockholmsbörsen: För en vecka sedan skrev jag: ”Så länge indexet kläms fast mellan 1403 och 1376 förväntar jag mig skvalpiga rörelser och tvära kast. Position kan förmodligen ta i riktning med utbrottet, om det blir kraftfullt”. Redan i måndags bjöds vi på en kraftfull stapel och det positiva utseendet har fortsatt. De sex senaste dagarnas kursstaplar har alla stängt högt upp i kurstapeln även om fredagens stängning inte var lika övertygande. Fredagens stängning skedde 2,6 standardavvikelser ovanför 20-dagars medelvärde och det har bara inträffat 16 gånger de senaste 18 åren men endast vid 6 av dessa har kursen stått högre en vecka senare. Vi får förflytta oss tillbaks till juli år 2000 för att hitta lika höga nivåer. Den kommande veckan har inte heller någon bra edge i PA där 58 procent av de senaste 12 åren stängt nedåt.

Den gångna veckan innebar en uppgången med 2,4 procent vilket innebär att årets uppgång nu uppgår till 6,6 procent.

Augusti månads kursstapel var positiv och den senaste veckan innebär att även september ser positiv ut. Årsmedelvärdet möter upp vid 1358 och om inte september stänger under den nivån ska vi fortsatt leta efter fortsättningsformationer för uppgång i samband med rekyler.

Volymen i fredags var den högsta sedan den 18 juli och hela 44 procent högre än det dagliga snittet för de senaste tre månaderna, men det var ju häxfredag.

Totalt steg 263 aktier i fredags medan 221 stängde ner. 83 procent av aktierna på OMXS30 stängde på plus.

Högst omsatta aktier i fredags blev Eric B där aktier för 1748 miljoner kronor omsattes. Nordea kom på andra plats där aktier för 1243 miljoner kronor omsattes. Nordea kom på tredje plats och totalt omsattes aktier för 1029 miljoner kronor. Störst påverkan på OMXS30-indexet, som steg med 4,7 punkter hade Nordea som ensamt lyfte indexet med 1,4 punkter.

Bästa sektorer blev igår basråvaror och finans. Sämst och den enda sektor förutom kraftbolagen som stängde ner blev teknologi.

Bäst utveckling av aktierna som ingår i OMXS30 hade i fredags AstraZeneca (+1,6%) följt av Nordea (+1,1%) och SEB A (+1,0%). Sämst gick MTG B (-6,3%) och Boliden (-2,4%) följt av Electrolux B (-1,0%).

OMXS30 inför veckan:

SP500 inför veckan:

Börsnyheter och makrodata från Nyhetsbyrån Direkt:

BÖRS- OCH BOLAGSPRESENTATIONER
– Börs: Financial Hearings arrangerar Öresund Investment Day i Lund

BÖRSSTATISTIK
– Melker Schörling AB: presenterar substansvärde
– Beklädnad: veckostatistik från Tyskland av Textilwirtschaft
– Svolder: presenterar substansvärde

EMISSIONER, BUD, BÖRSNOTERINGAR MM
– Oniva: anmälningstid i nyemission avslutas

MAKROSTATISTIK
– AF: veckostatistik kl 10.45
– EMU: konsumentförtroende (est) september kl 16.00
* USA: försäljning befintliga bostäder augusti kl 16.00

CENTRALBANKER
* ECB: Mario Draghi talar inför EU-parlamentsutskott kl 15.00

MAKRO ÖVRIGT
– Riksbanken: SNS-seminarium om finanskrisen, vice riksbankschef Karolina Ekholm deltar kl 8.00

USA: För en vecka sedan skrev jag: ”De gånger indexet stängt på en ny treveckorslägsta stängning med trendindikatorerna som nu har kursen i 56 procent av fallen stått högre en vecka senare”. Den gångna veckan inleddes avvaktande men därefter tog det fart och i fredags nåddes åter en ny ATH-nivå, denna gång vid 2019,3 men därefter avtog köparnas intresse och kursen föll tillbaks för att stänga vid 2010,5 vilket motsvarade en marginell nedgång.

Den gångna veckan innebar att indexet steg med 1,2 procent vilket innebär att årets uppgång nu skrivs till 8,8 procent och den rundade topp som nämnde var på väg i de lägre tidsupplösningarna har åtminstone för tillfället slagits sönder.

I månadsgrafen noteras septemberstapeln åter positivt vilket även blev fallet för den gångna veckans omslutande stapel, en trevlig fortsättningsformation.

Volymen i fredags var inte oväntat extremt hög då det triple witching (kvartalslösen).

Bästa sektorer under fredagen blev ickecykliska produkter medan basråvaror och finans tyngde.

Tre av de fyra amerikanska IT-jättar som jag dagligen följer, som en av mina indikatorer för om glaset är halvtomt eller halvfullt steg i fredags. Apple vände ner med 0,8 procent och stängde på $101,0. Google ångade på med en uppgång på ytterligare 1,1 procent för att stänga vid $596,0. Twitter rusade hela 4,2 procent för att till slut stänga vid $53,0 vilket bekräftar utbrottsnivån. Den sociala kollegan Facebook fortsatte upp med ytterligare 1,2 procent och stängde på $77,0.

Asien: Det är mestadels nedåt på börserna i de asiatiska tidszonerna nu på morgonen. Det spekuleras i lägre tillväxt för Kina och en tendens till stödköp av råvaror. Räntorna stiger idag kraftigt och det pratas på Bloomberg idag om en tilltagande risk att de låga räntenivåerna innebär en finansiell marknadsrisk.

Nikkei: -0,7%
Kospi: -0,7%
Shanghai: -1,8%
Hang Seng: -1,2%
Taiwan: -1,4%
Bombay: -0,4%
All Ordinaries: -1,3%

worldindikators

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar