Fonder – aktier – att spara ihop en miljon

Vem som helst kan bli miljonär, det handlar bara om disciplin och målmedvetenhet. I exemplen nedan har jag för enkelhetens skull utgått från att man investerar 100.000 kronor med början den 1/1-2005 och använder något av följande alternativ, ni ser då hur lång tid det tar för pengarna att utvecklas till en miljon. De flesta kan spara 1.000 kronor i månaden, spara på ett klokt sätt och du är miljonär efter mindre än tio år.

Exempel 1 – Spara i fonder. (130.000 kronor efter fem år)
För att inte häckla fonderna för mycket har jag valt ut en av de bättre sedan 2005. Att spara i fonder är att avstå från mer än halva avkastningen. Jag har i detta exempel räknat med att man satsar hela beloppet på en av de fonder som gått bäst och räknar på fem år tillbaks i tiden (gynnar fonden lite extra, det kan den behöva…). Med Roburs Megafond hade man då haft 130.000 kronor efter fem år.

bild1

 

Exempel 2 – Spara i de första aktierna på A-listan. (355.000 kronor på tre år)
I detta exempel har vi följt modellen Winning Trading inställd på lite längre sikt. Vi har bara tagit köppositioner på längre sikt, positionerna har sålts när modellen har indikerat sälj. AKtierna vi köpt är; ABB, Atlas Copco, Boliden och Electrolux. Självklart hade vi fått bättre avkastning om vi medvetet valt ut ex.vis HM och bolag med bättre avkastning. Med detta exempel vill jag bara visa att det går att få bra avkastning även om man slumpmässigt väljer ut aktier och följer modellen.

bild2

bild3

bild4

bild5

 

Exempel 3 – Köp aktier i uppgångar – Xact Bear i nedgångar (1.100.000 kronor på tre år och tio månader)
Vi köper samma aktier som i exempel 2, men när modellen visar att klimatet är nedåt köper vi Xaxt Bull för det belopp vi är likvida med. På detta sätt får vi ihop en miljon på lite styvt 3 år enligt modellen (vi räknar bort de 100.000 vi satsade).

xactbear

Med dessa exempel vill jag visa på hur relativt enkelt det är att spara ihop en miljon och varför man INTE skall sitta kvar i aktier som går ner och inte vara passiv i nedgångar.

Lycka till och trevlig fortsättning på helgen!

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar