Daytrading – Teknisk analys OMXS30 måndag 1 mars

omxs30realdag83Teknisk analys OMXS30: Fredagen var inget undantag bland tråkiga börsdagar. En förväntad svag uppgång i inledningen och sedan en nästan sidledes (svag nedåt) rörelse för att prestera dagslägsta noteringen 939,2 kl 16.00 när USA vände upp. Därefter var det att hålla storebror i handen till stängningen på 947,4 och 0,7 procent. Volymen uppgick till 14,1 miljarder kronor, vilket låg i linje med de senaste tre månadernas genomsnitt. Det var den enda postiva ackumulationsdagen under den gångna veckan som slutade med en nedgång på 1,0 procent, vilket innebär att året som helhet nu ligger på minus 0,6 procent.

Det har egentligen inte hänt något nytt (börjar kännas tjatigt), jag bevakar fortfarande de stöd- och motståndsnivåer som de flesta av er känner igen vid det här laget. Stängningen skedde precis på MA-20- och MA-100 och utseendet på kursstapeln talar om för oss att vi måste invänta mer information.

omxs30analys21Den första motståndsnivån som behöver passeras idag för att skapa förutsättningar för en uppgång är 952 punkter, som sammanfaller med MA-50 och den fallande motståndslinjen som förbinder de allt lägre topparna. Skulle detta inträffa återfinner vi nästa motstånd kring 977 och sedan primärmotståndet (årshögsta) vid 986.

På nedsidan är det i första hand 939 som behöver passeras, denna nivå sammanfaller med golvet i den kortare konsolideringsformation jag har markerat i diagrammet, även med S1 som ni hittar i pivottabellen i menyn ovan.

Den pågående konsolideringen, som jag skrivit om en hel del den senaste tiden, så även i gårdagens veckoanalys är med allra största sannolikhet en välbehövlig paus efter förra årets kraftiga uppgång. Ju längre den pågår desto kraftigare utbrott. Även om det känns tråkigt är det lönsamt att bevaka börsen för att inte missa tåget när det väl lämnar stationen.

MACD är nu på väg mot den fallande motståndslinjen som kommer att sammanfalla med flera kända motståndsnivåer i dagsdiagrammet, håller motståndet och får vi den nedåtresa vi kan förvänta oss när MACD vänder nedåt precis vid nollan? Det återstår att se, just nu är jag helt neutral i det medellånga scenariot.

En öppning över 952 ser jag som positivt på samma sätt som en öppning under 942 banar väg för ytterligare nedgång.

Just nu är det den kortare triangelliknande formationen jag håller ögonen på.

Motstånd: 952 / 958 / 963 / 977 / 986
Stöd: 942 / 935 / 927 / 919 / 910 / 860-870

Inlägget publicerat 1/3 klockan 06:57

För dig som vill lära dig mer om teknisk analys rekommenderar jag ett besök på Tradingportalen.com.

Etiketter: daytrading, day trading, daytrading tips, teknisk analys omxs30, teknisk analys, winning trading, winningtrading, börsen idag, aktier, index, terminer, bästa börsmånaden

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar