Börsveckan (Vecka 8) – Nu smäller det snart!

veckan19

veckanflag22Den gångna veckan innehöll två positiva och en negativ ackumulationsdag. Veckan som helhet slutade nedåt både i Sverige och USA men endast marginellt.

Det kan verka tråkigt med den jojo-liknande börs indexen befunnit sig i under flera månader, men tro mig det är värt att vänta. Efter en så pass lång konsolidering kommer det med största sannolikhet ett rejält utbrott.

I Tradestation finns en indikator som kallas för Squeeze-indikator, som är en kombination av Bollingerband och Keltner band. Indikatorn används för att hitta lägen som visar ”lugnet före stormen”.

I detta exempel nöjer jag mig med att titta på volatiliteten med bollingerband. Generellt kan sägas att ju längre en konsolidering med liten volatilitet varat, desto större kommer utbrottet att bli.

Den konsolidering som OMXS30 och de flesta av världens börser befinner sig i har varat sedan i november och vi närmar oss ett rejält utbrott. Frågan är nu om utbrottet kommer att ske uppåt eller nedåt och det har inte jag någon aning om.

omxslangFörutsättningarna för ett utbrott uppåt ökar om årshögsta 986 passeras, sannolikheten för en nedgång  förstärks om 919 bryts.

Bollingerbanden ha rinte varit så ihopklämda som de är nu sedan i slutet av januari 2005 då en uppgång på 48 procent under de närmaste 15 månaderna. Det senaste året har vi sett en uppgång på över 40 procent utan några nämvärda rekyler. En så pass kraftig uppgång kräver energi, så även denna gång. OMXS30 har nu samlat kraft i en paus som varat i nära nog 20 veckor.
Bryter indexet uppåt ser jag en ganska begränsad uppgång till 1010-1030, ett utbrott nedåt har potential för 850-870, eller ner mot 750-nivån, som jag personligen tror att det finns stora förutsättningar för.

Läs mer om Squeeze-indikatorn av John Carter på Tradethemarkets.com.

Läs gärna de två artiklar jag skrev för ett tag sedan om att läsa Candlestick:

Candlestick-skola, praktisk tillämpning del 1:
http://winningtrading.vinnarbyran.se/?p=3060

Candlestick-skola, tappa kontrollen del 2:
http://winningtrading.vinnarbyran.se/?p=3141

Läs även: Intressant artikel hos alltid lika pålästa Cornucopia om bankernas utlåning i relation till BNP.

DN.se skriver följande i en artikel om Grekland:

I parlamentet i Aten vädjade på fredagen premiärminister Giorgos Papandreou, i ännu ett känsloladdat tal, om hjälp.

De värsta farhågorna om den grekiska ekonomin har besannats, enligt Papandreou.

– Skadorna är omöjliga att överskåda. Det är inte bara finansiellt eller budgetmässigt utan påverkar vår stats ställning. Vår plikt i dag är att lägga det politiska priset åt sidan och bara se till att vårt land överlever, sade han till parlamentet.

Han riktade sig även till utlandet:

– Vi kommer att uppfylla våra plikter. Vi kommer begära solidaritet från EU och jag tror vi kommer att få det, sade han.

Islänningarna börjar skämta om situationen och enligt en artikel  SvD.se är varje Islänning skyldig över 100.000 kronor till banker i Storbritannien och Nederländerna. På den välunderrättade Islandsbloggen läser jag att 37.000 islänningar har tagit myntkorgslån i utländsk valuta med en genomsnittsskuld på en miljon isländska kronor.

Etiketter: börsveckan som gick, daytrading, day trading, daytrading tips, teknisk analys omxs30, teknisk analys, winning trading, winningtrading, börsen idag, aktier, index, terminer, bästa börsmånaden

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar