Börsveckan som gick (V34) och kommande vecka

Ännu en omtumlande vecka har vi nu lagt till handlingarna, en vecka som såg ut att bli ett rött blodbad men räddades i grevens tid. Allt fler skriver nu om dubbeldipp och att ett allt negativare sentiment är på väg att ta över. Veckan avslutades starkt med en uppgång på 2,3 procent på två dagar. OMX noterar en uppgång hittills i år på 7,1 procent, vilket kan jämföras med den amerikanska börsen som fallit med 4,5 procent under samma tid (men då har eliminerar dollaruppgången en stor del av detta). Jag har under någon veckas tid hävdat att det är när de flesta är som mest negativa som en vändning uppåt står för dörren. Om det nu blir så att vi får en uppgång vet vi inte förrän vi får en bekräftelse genom att motståndet vid 1078 passeras.

OMXS30 befinner sig nu i ett motståndsområde mellan 1016 och 1022. Frågan är om köparna tycker att priserna kommit ner på en så pass attraktiv nivå att det känns ”hälsosamt” att åter kliva på tåget. Hittills har inte volymerna indikerat att det tillkommer så pass mycket självförtroende hos köparna att vi kan vänta oss någon större uppgång.

Det som ser positivt ut (tycker jag) är att vi i veckodiagrammet noterar att den stigande trendlinjen som förbinder de stigande bottnarna (stängningskurserna) visserligen bröts under inledningen av veckan, men den starka stängningen i fredags var nära att återställa det eventuellt falska utbrottet. När sentimentet ser negativt ut och köparna kommer tillbaks så starkt som i torsdags och fredags får det sena blankares stoppar att lösa ut och det ger för det mesta en extra skjuts åt en trendvändning. Om indexet stänger ovanför 1022 på måndag (nivån för den stigande trendlinjen) ser jag goda förutsättningar för en fortsatt uppgång för ett test av 1078. Den långa svansen på nedsidan av veckans kursstapel innebär att köparna återtagit kommandot genom att eliminera säljarna och producerat en Bullish Hammer som är en omslagsformation för uppgång. 

Om indexet däremot faller ner och stänger under den stigande trendlinjen de närmaste dagarna ser jag det som negativt för fortsättningen.

En negativ indikator är att allt färre aktier ”deltar” i uppgångarna, vi har alltså fått en divergens mellan kursutvecklingen och den sk A/D-indikatorn.

Så länge OMXS30 håller sig inom de begränsningar som 923 på nedsidan och 1078 på ovansidan utgör, skall vi vara beredda på jojoliknande rörelser med stora, tvära kast. Jag är dock fortfarande positivt till en uppgång mot målkursen 1150-1200 som jag med en dåres envishet hävdat under en längre tid.

Innanför den konsolideringsformation som jag navigerar efter, som håller på att anta formen av en rätvinklig triangel, där utbrottet normal sker upp genom den räta sidan.

Det gäller med andra ord att ta det fortsatt försiktigt tills de nivåer vi bevakar ”talar” om för oss vilket väg vi skall ta.

För dig som följer mina artiklar om Candlestick kan du nu läsa del tre i artikelserien på Tradingportalen eller på min sida om Candlestick.

Förra veckans veckorapport hittar du här (V33).

Cornucopia har en analys av Canada som vänt upp i köp.

Vi hörs på måndag morgon med nya analyser och en ny spännande börsvecka!

Etiketter: börsveckan som gick, daytrading, day trading, daytrading tips, teknisk analys omxs30, teknisk analys, winning trading, winningtrading, börsen idag, aktier, index, terminer, bästa börsmånaden, börskalender

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar