Börsveckan som gick (V27) och kommande vecka

Eftersom jag fortfarande är på semester, men inte kan låta bli att följa börsen kommer detta inlägg att bli mer ett koncentrat hur jag ser på det allmänna börsläget och en presentation av den hemsida jag håller på att lägga upp om teknisk analys (http://vinnarbyran.se/tekniskanalys.html) där ni kan klicka på respektive formation för att se psykoligin bakom (alla inte riktigt klara ännu).

Allmänt om börsläget:
OMXS30 befinner sig alltjämt i den konsolidering som pågått sedan slutet av april. Så länge tremånaders högsta/lägsta inte passeras (det blå fältet) bör man undvika övernattningar. Indexet har varit nere och testat av fibnivån 38,2% kring 980 strax ovanför 200 dagars glidande medelvärde och vänt upp därifrån. I och med fredagens starka stängning befinner sig nu kursstaplarna ovanför alla de primära medelvärden jag följer.

Efter att OMXS30 vände upp från lägstanoteringen den 1 juli har uppgången skett under allt mindre volym och det är för tidigt att dra några slutsatser av några dagars uppgång, som mycket väl kan visa sig vara en rekyl i en påbörjad nedtrend.

Momentum avtar och MACD befinner sig på nollinjen, ADX är under 20 och RSI noteras helt horisontellt kring 43.

Följande stöd- och motståndsnivåer gäller för OMXS30 inför den kommande veckan:

Motstånd: 1035 / 1045 / 1050 / 1062 / 1070 / 1113 / 1163
Stöd: 995 / 980 / 962 / 912 / 861

VIX-som mäter volatiliteten i optioner på S&P 500 närmar sig nu 200 dagars glidande medelvärde, som just nu befinner sig kring 23,5 där vi den senaste tiden sett att ”oron” ökat påtagligt och skapat nedgångar på världens börser. Om det visar sig att VIX inte tar sig förbi 35 ökar förutsättningarna för att vi sett en bottenformation hos de ledande indexen. Det som talar emot en stabilisering är att RSI och MACD indikerar att indexet åter skall upp. Så länge VIX inte passerar MA-200 eller bryter ner igenom stödlinjen som förbinder bottnarna (de inverterade) fr´ån mitten av maj och slutet av juni bör man inta en avvaktande inställning även till VIX-indexet. 

Som vanligt väljer jag att titta på S&P 500 som en avtryck för de amerikanska indexen. S&P 500 befinner sig trots den senaste veckans uppstuds, som jag hittills ser som en rekyl inom den fallande trendkanalen, i en långsiktigt fallande trend (se trendkanalen i diagrammet).

I momentumdiagrammen noterar jag att dagsmomentum är på väg upp mot samma nivå sär vi senaste fick en vändning den 21 juni. Indexet har jämviktspendlat inom den fallande kanalen och vänt upp mot 50 dagars glidande medelvärde när avståndet blivit för stort (som senast den 1:a juli). Nu närmar sig åter kursen MA-50 och det stämmer väl med momentumindikatorerna som börjar varna för en vändning nedåt igen.

Skulle det istället visa sig att indexet tar sig förbi motståndet som taket i den fallande kanalen innebär och som just nu sammanfaller med 200 dagars glidande medelvärde kan vi eventuellt ha sett en bottenformation den första juli, men det är för tidigt att spekulera i en vändning uppåt.

Följande stöd- och motståndsnivåer gäller för S&P 500 inför den kommande veckan:

Motstånd: 1098 / 1106 / 1118 / 1131 / 1178 / 1238
Stöd: 1042 / 1038 / 1011 / 998 / 938 / 879

Förra veckans veckorapport hittar du här (V25).

Etiketter: börsveckan som gick, daytrading, day trading, daytrading tips, teknisk analys omxs30, teknisk analys, winning trading, winningtrading, börsen idag, aktier, index, terminer, bästa börsmånaden, börskalender

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar