Börsen kan bli skvalpig idag

Jag är ute och reser och försöker uppdatera bloggen under dagen, men är inte helt säker på att jag hinner. I annat fall kommer det en hel del analyser under lördag och söndag. På måndag är jag tillbaks som vanligt.

Gårdagens utveckling branschvis:

sektorer247

Omsättning Large Cap:

omsattning145

omxs30analys46OMXS30: Torsdagens stängning var kraftfull men MACD har den tuffaste delen kvar, nämligen att bryta upp i köp. Indexet måste etablera sig ovanför 982 och helst MA-100 vid 991 för att uppgången skall ha någon bärighet. Jag ser framför mig en skvalpig och osäker dag. Det kan bli en baksmälla och de senaste månadens erfarenheter av fredagar är inte enbart positiva… En öppning under första timmen över 985 är positivt för dagen, på samma sätt som en öppning under 965 kan få de, för tillfället slumrande säljarna att vakna till liv och åter testa av MA-200.

Motstånd: 982-985 / 992 / 1014 / 1032 / 1063 / 1077
Stöd: 965 / 952 / 929 / 932 / 923 / 919 / 915

VIX-indexet som mäter volatiliteten i optioner på S&P 500 föll marginellt under måndagen, sjönk hela 15 procent igår och har noteras nu åter under 30 (som fortfarande är högt). Det räcker inte med ett par dagars nedgång till denna nivå för att återställa balansen. Det är fortfarande skakigt. Läs gärna min analys av VIX-indexet som du hittar blandagard övriga index här på sidan.

På lång sikt (flera månader) är jag fortfarande neutral till OMX. Det är för tillfället för många motstridiga signaler. Faller indexet åter under MA-200 kommer det negativa sentimentet åter att tillta. Efter en så kraftig uppgång som gårdagen bjöd på är det enkelt att bli euforisk och tro att allt negativt blåst bort, men man bör sansa sig några dagar för att se vilket håll vindarna blåser åt. Den som redan nu vill chansa på att vi sett en botten bör skala in sig med små steg.

På medellång sikt (veckor till månader) är jag neutralt inställd. Jag navigerar fortfarande som om vi är i en konsolidering, nu med nivåerna 923 och 1014. Den korta trenden, dagsmomentum och MACD pekar alla nedåt, men nu börjar en konvergens uppstå. Den närmaste tiden är dock osäker och då avvaktar vi.

På kort sikt är jag neutralt inställd. Den positiva och starka stängningen i torsdags är positiv, men å andra sidan befinner sig indexet nära motståndsnivån kring 982. Det är för mycket motstridiga signaler i diagrammet för att jag skall kunna peka ut en riktning för troligare än den andra.

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar