Börsen inleder skvalpigt – väntar på statistik

omsattning118Stockholmsbörsen öppnade igår först uppåt som väntat, men efter tjugo minuter var säljarna tillbaks och pressade med stöd av en stigande dollar undan köparna. Det framställs på flera håll som förvånande och som en nyhet att Portugal har dålig ekonomi och att kreditbetyget nu sänks. Min blyghet förbjuder mig naturligtvis att säga, vad var det jag, Cornucopia och Flute sa för länge, länge sedan… OMXS30 stängde på 1027,1 punkter, en nedgång med 0,3 procent. Omsättningen låg på samma nivå som i tisdags (13,4 miljarder kronor) vilket är 11,6 procent lägre än det dagliga genomsnittet hittills i år.

”Jag ber om ursäkt för det något tunna inlägget och kommer tillbaks med ett fylligare inlägg under dagen”.

Det är helt naturligt att det kommer en rekyl och att köparna får tid att hämta andan efter den senaste månadens konstanta rally. Trots de negativa nyheterna och den stigande dollarn håller golvet som utgör stöd i den stigande trendkanal som jag navigerar efter den nivå som helst inte skall brytas.

Totalt var det 237 aktier som sjönk, 157 som steg oAch 190 som stängde på samma kurs som i tisdags. Plankan indikerade sälj under förmiddagen men avrådde oss från att trejda under eftermiddagen. Autoliv var med bland extremt omsatta, men följde inte börsklimatet och fick inte trejdas.

Sämsta bransch blev IT där Ericsson agerade sänke. Jag rekade sälj på Eric för någon vecka sedan och har sett ett antal tvärtomrekar på sistone. Mitt råd är – avstå från köp tills aktien har etablerat sig ovanför 80 kronorsnivån, risken är betydligt större för att 75-kronorsnivån punkteras.

sektorer211Näst sämsta bransch blev energi med PA Resources som sänke med en nedgång på 1,6 procent. Alliance Oil som är sektorns stjärna backade 0,65 procent till 114,75 kronor.

Bättre gick det för kontradefensiva hälsovård där AstraZeneca steg med 0,6 procent till 324,30 kronor. Meda och Diamyd gick bäst i sektorn och steg 1,6 respektive 4,5 procent. Diamyd har av den amerikanska läkemedelsmyndigheten, FDA, beviljat särläkemedelsstatus för bolagets
diabetesvaccin.

Näst bäst, med näsan precis ovanför vattenlinjen gick råvaror där Lundin Mining steg med 0,6 procent till 35,40 kronor, kollegan Boliden backade 0,3 procent. Lumi känns för tillfället betydligt attraktivare än Boliden.

 Idag kan det vara på sin plats att hålla koll på följande klockslag:

– 10.30: Storbritannien: Detaljhandel februari
– 13.30: USA nyanmälda arbetslösa V11

För en komplett lista över dagens händelser kan ni titta in på Tradingportalen (öppnas i nytt fönster).

esm03På den amerikanska terminen är det små rörelser mot Stockholmsbörsens stängning igår.

Det är fortsatt blandad utveckling på de asiatiska börserna.

Bland de ledande indikatorerna kl 08:45 noterar jag att dollarn tappat något efter förstärkningen igår eftermiddag. Oljepriset har backat något och ett fat Brentolja kostar just nu 79,5 dollar. Guld- och metallpriserna har backat något.

indikatorer216
Etiketter: daytrading, day trading, daytrading tips, teknisk analys omxs30, teknisk analys, winning trading, winningtrading, börsen idag, aktier, index, terminer, bästa börsmånaden

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar