VM i masspsykos avgjord

Då var tävlingen för att döva sitt dåliga samvete, Earth Hour avklarad. Många sitter nu och känner sig väl till mods för att ha ha bedövat sina energislösande dåliga samveten och ”gjort sitt för miljön, för denna gång”. Vi lever i en tid av ytlighet, i en tid när ingen, inte ens miljökämparna skäms för att ta för sig till vilket pris som helst. Vår tid är också en tid av dåligt samvete som vi försöker stilla genom att ”ge vårt lilla bidrag”. Att folk inte längre tänker själv utan lyssnar på kvacksalvare, flumvänstern och nappar på det som verkar enkelt är ett stort bekymmer. Syftet med jippot kan vara hur behjärtansvärt som helst, men sänder ut helt fel signaler. Enligt E.ON minskade elförbrukningen med förbrukningen för tio villor under ett år, men föroreningen från stearinljusen översteg med råge utsläppen en normal lördagkväll.

Jippot Earth Hour startades för två år sedan som ett lokalt projekt i Australien och har nu spridigt sig till hela världen, det liknar nästan ett nyhetsfirande.

För att få lite sans och balans i denna hysteri vill jag först påpeka att koldioxid är en gas som vi inte klarar oss utan. Vi behöver självklart arbeta för att minska utsläppen av växthusgaser, men detta sker bättre genom att byta ut gamla kylskåp, bränsletörstiga bilar till snåla dieselbilar, glödlampor till lågenergilampor, energislukande tvättmaskiner till nya och effektiva, kärnkraft istället för vindkraft som ökar utsläppen så som subventioneringen är utformad. Det gäller inte falla för jippon för att stilla samvetet, gör saker som får effekt året om, inte gå på billiga jippotrick att släcka tio glödlampor och tända femtio stearinljus och tro att det är bra för miljön.

I radio- och TV-program har vi uppmanats i något som liknar hysteri att delta i detta vansinne, vissa radioprogram har uppmanat lyssnare till bojkott av bolag som inte deltar i detta globala trams. Värmeenergin från glöd- och energilampor är i det närmaste 100 procent, det innebär att hus med termostatstyrda element kompenserar för detta och kompenserar för den minskade värmeenergin från lamporna, alltså ingen energimässig vinst. Onödig belysning utomhus är en helt annan sak.

De flesta ”stearinljus” idag är tillverkade av parafin, som är en ren oljeprodukt, utsläppen av koldioxid under en timme från ett stearinljus motsvarar utsläppet från en 20W glödlampa.

Al Gore som gör pengar på allt och lurar oss skattebetalare på hundratusentals kronor genom sina klimatlögner. Hur kan en ”miljöfjant” som Al Gore åka kommunalt när folk ser honom, men bagaget åker lyxlimosin. Han pratar om havets höjning, men köper en lyxvilla precis vid havskanten. Han åker privat jetplan. Vi människor älskar denna typ av personer, Jesus, Hitler, Uri Geller och nu denna världsfjant som duperar oss mer än Joe Labero.

Gör något bestående för miljön istället, något som du gör varje dag. Det är inte så svårt som det låter. Man behöver inte falla för det psykologiska grupptrycket för att man har dåligt samvete. Tänk själv – det är kul att vara vara informerad och göra bestående insatser istället. Det är genom utveckling vi kan påverkar miljön!

PS. Tävlingen vanns av Nordkorea om det kan ni läsa mer på bloggen Moderna Myter. DS.

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar