Visa bröst offentligt och Ipred vinner rond 1

Idag är det pinsamt att vara svensk.  En dom blev idag fastställd enligt en lag som sätter sig över den enskildes integritet. Avlönade politiker debatterar år 2009 om det är lagligt att visa hud eller inte – pinsamt.

Första fallet avgjort efter Ipred-lagens införande. Det första fallet som dömts efter den nya Ipred-lagen är nu avgjord. Fem ljudboksförlag vann striden mot internetoperatören Ephone som nu tvingas lämna ut kunderna ip-nummer. Bland annat har ljudböcker av Jan Guillou, Mia Törnblom, Jens Lapidius och Stieg Larsson laddats ner via Ephone.

En intressant frågeställning är hur Antipiratbyrån kunde logga in på en lösenordsskyddad server utan att själva begå ett mycket allvarligare brott, nämligen dataintrång.

Är syftet med Ipred-lagen verkligen att de som inte lyckades bli ordningsmän i skolan nu försöker hämnas genom att leka polis och ta sig vilka rättigheter som helst?

Bara bröst: Kvinnorna i nätverket ”Bara bröst” anmälde Kockumsbadet i Malmö för Jämo efter att ha blivit uppkallade från bassängerna när de badade toppless. Denna fråga har nu hör och häpna splittrar den rödgröna majoriteten och den borgerliga oppositionen i Malmö.

Jag kan inte förstå att man år 2009 håller på och lägger energi och pengar på bagateller om kvinnor skall skydda brösten eller ej. De som vill gå utan bikiniöverdel skall självklart få göra det, men de kan inte heller bli besvärade över om den äldre generationen får svår att hålla blickarna i styr. Hur kan ett par skinnbeklädda körtlar väcka en sådan uppståndelse? Riktigt låg nivå blev det i kommunstyrelsen när färgen på brösten skulle avgöra vad som skulle få visas eller ej när ”visa bröstvårta eller ej” diskuterades högljutt. Personligen tycker jag det är pinsamt och vittnar om hur lite som hänt sedan Jesus tid.

”Jag (Jesus) råder dig att av mig köpa guld som är renat i eld, så att du blir rik, och vita kläder att skyla dig med, så att din skamliga nakenhet inte syns, och salva att smörja dina ögon med, så att du kan se.” (Upp 3:18).

 

 • Ljudboksförlagen vann över Ephone (NyTeknik)
 • Bokförlagen vann i ipredmål (Metro)
 • Nätleverantör måste lämna ut IP-uppgifter (SR)
 • Bokförlag vann i Ipredmål (Sydsvenskan)
 • Förlagen vann i första Ipred-målet (DN, DN här)
 • Bokförlage vann Ipred-strid (Aftonbladet)
 • Första Ipred-ärendet avgjort (SvD)
 • En skam för rättsväsendet (SvD)
 • Bokförlagen vann Ipred-mål (Expressen)
 • Bada med bara bröst (Aftonbladet här, här, här och här. Expressen här)
 • Läs vad andra bloggare tycker: Stefan Stenudd, , , .

  Tobbe Rosén

  Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

  Lämna ett svar