Upplagt för pudlar från (s) om a-kassan

Sven-Erik Österberg (s) fd vice finansminister, numera gruppledare i riksdagen tycker att det blir ”ruskigt dyrt”. Vadå? Undrar du kanske. Det Sven-Erik Österberg syftar på är ett förslag om förändrad a-kassa från en arbetsgrupp inom hans eget parti. Förslaget handlar om sänkta a-kasseavgifter och en ambition att 80 procent av löntagarna skall få 80 procent i a-kassa vid en eventuell arbetslöshet. Om arbetslösheten stiger till 11-12 procent som inte alls är omöjligt enligt konjunkturinstitutet kommer detta att kosta mer än 20 miljarder kronor. Detta tillsammans med alla övriga arbetsmarknadspolitiska åtgärder som sossarna utlovar kommer att kosta ytterligare ett antal miljarder. Enligt det förslag som sossarna presenterade för någon vecka sedan på fem miljarder kan även de  utan för höga studieskulder klara att räkna ut att det blir ett rejält gap mellan intäkter och utgifter, som i och för sig inte varken är någon nyhet eller ovanlighet för vänsterblocket.

Det verkar som om Socialdemokraterna åter försöker sig på att äta upp Tobleronepaket, men på något sätt ändå ha det kvar…

Inte nog med att Svenska folket kommer att få mindre över i plånböckerna om vänsterblocket vinner nästa val, statsfinanserna kommer att få sig en rejäl törn. Det är nog upplagt för en del pudlar och ”det var inte så vi menade”. Spännande att följa med i debatten som detta kommer att ge upphov till.

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar