Tvära kast så länge tradingrangen är intakt

sammanfattningNEW YORK: BANKORO PRESSADE,BUDRYKTEN LYFTE TWITTER,S&P500 -0,9%

STOCKHOLM (Direkt) Börsveckan inleddes med sjunkande kurser på Wall Street med främst press från finansrelaterat, Twitter steg på uppköpsrykten.

Vid stängning noterades Dow Jones Industrial Average ned 0,9 procent till 18.098. S&P 500 backade 0,9 procent till 2.146. Tekniktunga Nasdaq Composite sjönk också 0,9 procent men till 5.257.

Omsättningen på NYSE var 30 procent under 20-dagarssnittet, medan omsättningen på Nasdaq var drygt lite mer än 15 procent under 20-dagarssnittet.

Banksektorn var i fokus i veckoinledningen sedan Deutsche Bank tappat till en ny rekordlåg notering i Frankfurt på oro för underkapitalisering. Enligt mediauppgifter avser förbundskansler Angela Merkel inte att ge någon statlig hjälp till banken avseende dess potentiella rekordböter i USA. Inom S&P500 var finansrelaterat naturligt ett av sänkena med Bank of America och JP Morgan i rött.

”Deutsche Bank väger på hela sentimentet. Veckan väntas bli lugn, men debatten mellan de ledande presidentkandidaterna kan nog ge rörelser från och med i morgon och framåt”, sade Michael James, på Wedbush Securities till Bloomberg News.

Livlig handel syntes i Twitter som stängde vid plus 3 procent efter att ha startat sessionen vid minus 2 procent. Bloomberg News och CNBC rapporterade separat under kvällen, med hänvisning till källor, att Walt Disney och Microsoft kan vara intresserade av att lägga bud på mikrobloggen.

Avslutningsvis noterades räntan på en tioårig amerikansk statsobligation ned 4 punkter till 1,58 procent.


 

Stockholmsbörsen: Igår skrev jag: ”Så länge indexet fångas mellan 1445 och 1400 är risken stor för tvära kast och varannandagsliknande rörelser.”

Måndagen öppnade med ett negativt gap som punkterade fredagens lägsta och kursen höll sig sedan kring dagslägsta i en relativt smal range mellan 1422 och 1415. Stängningen vid 1418,2 innebar en nedgång med 1,3 procent.

Det är tvära kast och efter torsdagens uppgång befinner sig kursen åter under de kortare sentimentsmedelvärdena men ovanför 1400 som utgör golvet i den rådande tradingrangen. Det vi ser just nu är varken ovanligt när kursen håller på att bryta upp från en långvarig nedgång eller laddar på för nästa ben i den medellånga upptrenden. Vi får ytterligare en positiv pusselbit om september stänger ovanför årsmedelvärdet och i den övre delen av månadsstapeln.

Volymen igår var betydligt högre än i fredags och hela 29 procent över det dagliga snittet för de senaste tre månaderna. Det var extremt stor volym i Ericsson, HM och Fingerprint men det var viktmässigt bankerna som tyngde indexet mest.


 

Nyhetsbyrån Direkt:

RAPPORTER

FIRST NORTH
– Scandbook

STÄMMOR
– Byggmästare Anders J Ahlström (extra), Trention (extra)

EMISSIONER, BUD, BÖRSNOTERINGAR MM
– Collector: anmälningstid i nyemission inleds (avslutas 11/10)
– Engelska skolan: anmälningstid för allmänheten avslutas inför notering på Stockholmsbörsen (avslutas 28/9 för investerare)
– Haldex: anmälningstid i Knorr-Bremses bud väntas starta omkring i dag (avslutas omkring 5/12)
– Immunovia: första dag för handel utan teckningsrätt i nyemission
– Medcap: första dagen för handel efter sammanläggning av aktier 1:10
– Polyplank: anmälningstid i nyemission inleds (avslutas 10/10)
– Yield: anmälningstid i nyemission inleds (avslutas 11/10)
– Zetadisplay: anmälningstid i nyemission avslutas

EXKLUSIVE UTDELNING
– Dividend (aktier i Ripasso Energy)

MAKROSTATISTIK
– SCB: PPI augusti kl 9.30
– SCB: hushållsutlåning augusti kl 9.30
– SCB: handelsbalans augusti kl 9.30
* SCB: detaljhandel augusti kl 9.30
– USA: TRE veckostatistik kl 14.55
– USA: Redbook veckostatistik kl 14.55
– USA: Markit tjänste-PMI (prel) september kl 15.45
* USA: hushållens konfidensindikator september kl 16.00

POLITIK
– USA: första debatten mellan Donald Trump och Hillary Clinton kl 3.00

CENTRALBANKER
– Riksbanken: öppen utfrågning om penningpolitiken i riksdagen med Stefan Ingves och Per Jansson kl 10.00

MAKRO ÖVRIGT
– Business Sweden: presenterar Marknadsinsikt med exportprognos kl 9.00
– IMF: publicerar delkapitel ur kommande globala konjunkturrapport kl 15.00


 

USA-börsen: Igår skrev jag: ”Så länge zonen 2194-2120 är intakt är det mycket som talar för att det blir tvära kast och lite av varannandagsrörelser. Det blir spännande att se om torsdagens köpsignal i MACD stärks eller utvecklas till en negativ trampolin under nollan.”

Måndagen inleddes med ett negativt gap som punkterade fredagens lägsta och kursen sökte sig ner mot 2146 där ett visst stöd kunde förnimmas. Stängningen vid 2146,1 motsvarade en nedgång med 0,9 procent.

Även om det tagit fyra candles så har de senaste dagarna utvecklats till en negativ vändningsformation som jag tolkar som en bearish evening star. Så länge den inte leder till att varken den stigande stödlinjen som förbinder bottnarna sedan mitten av februari eller golvet i tradingrangen vid 2120 är chansen stor att den negativa vändningsformationen elimineras innan dessa nivåer punkterats.

Volymen igår var marginellt lägre än i fredags och 9 procent under under det dagliga snittet för de senaste tre månaderna. Precis som i fredags lyste alla sektorer rött och sämst gick hälsovård och sällanköpsvaror. Banksektorn var i fokus i veckoinledningen sedan Deutsche Bank tappat till en ny rekordlåg notering i Frankfurt på oro för underkapitalisering. Livlig handel syntes i Twitter som stängde vid plus 3 procent efter att ha startat sessionen vid minus 2 procent.

worldindikators

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar