Tvågradersmålet – var kommer det ifrån?

Jag tar mig friheten att klippa in delar av den artikel som Jonny Fagerström skrivit. Ni kan läsa den i sin helhet här: Newsmill.

”Tvågradersmålet” finns bara för två syften, nämligen att blidka en opinion som triggats av massmedia och de gröna lobbyorganisationerna samt för att skapa tid för att sanningen om klimatet också skall hinna upp ”vetenskapen”. Det skriver överstelöjtnant JONNY FAGERSTRÖM på Newsmill idag.

På bloggen Klimatbluffen läser vi att politikerna i Storbritannien snart kommer med sitt bidrag till ett bättre klimat – gröna poliser. 50 stycken poliser får mer eller mindre obegränsade befogenheter att ta sig in på företag och inspektera deras verksamheter. Allt för att förhindra att de släpper ut för mycket koldioxid.

En grön polisstat – När blir detta en realitet i Sverige?

Forskning visar att det tidigare i jordens historia förekommit svängningar och temperaturhöjningar med upp till 10 grader på bara ett decennium tycks för ögonblicket vara bortglömt liksom att jordens temperatur inte har ökat på över tio år.

På bloggen Klimatbluffen läser jag vidare om en bedrövlig debattartikel signerad Fredrik Reinfeldt och José Manuel Barosso. Av allt som händer i världen så anser dessa herrar att klimatet är den allra viktigaste frågan som man ska diskutera och lösa. Jag råkade höra Fredrik Reinfeldt säga i en intervju på Rapport att det är viktigt att diskutera de problem som vi kan lösa. Exakt! Men klimatförändringar är det enda vi människor inte kan göra någonting åt alls så hur står det till med det sunda förnuftet? Barosso och Reinfeldt står fast vid att den globala uppvärmningen får bli högst 2 grader Celcius.

Fint, kan ni justera jordens omloppsbana runt solen medans ni ändå håller på? Varför just 2 grader, varför inte 1,5 grader, 2,3 grader, 10 grader? Är det Mark Lynas som viskat i era öron eller kanske Svante Axelsson?

Jag kan inte ens fatta hur vår statsminister och Barosso (som är misstänkt lik Fleksnes) kan skriva sån här idéer på fullaste allvar.

Och varför skriver de hela tiden om ”klimatförändringen” som om det vore något helt nytt i mänsklighetens och jordens historia? Har svenska skolan missat att informera om de gångna istiderna?

Om Fredrik Reinfeldt tycker att 2 graders temperaturhöjning är den viktigaste frågan i världen tycker jag han skall ta en titt på detta klipp:


 

Här kan du läsa om G8-mötet: (e24) (SvD) (SvD) (Expressen)

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar