Trevlig helgläsning

Inför helgen vill jag med detta inlägg förmedla några tips på bloggar jag besöker dagligen. Visst är det härligt med den moderna och fria pressen. Tidigare hade journalister monopol på att tycka, men detta monopol håller som tur är på att suddas ut. Det är intressant, berikande och underhållande att läsa om miljöförstöring, ekonomi och massmedial hysteri hos bloggare som brinner för och kan det de skriver om.

Cornucopia förklar på ett som vanligt utomordentligt sätt varför vi inte varken kan, eller ska låna oss ur krisen. Om att låna sig ur krisen läser ni mer på denna länk.

I samband med ovanstådende inlägg fick Cornucopia några påhopp att vissa ”nobelpristagare i ekonomi” tyckte si och så. Läs gärna det underhållande och innehållsrika svaret här.

Eftersom nu den stackars Mona inte längre företräder arbetarpartiet och den ena kärnfrågan efter den andra överges för att ge stödstrumporna sin del av kakan är det inte lätt. Därför är det viktigt att alla vi som företräder nya tidens arbetarparti, tar på oss partitröjorna, stänger av vindkraftverken och ger oss ut och demonstrerar på vår dag den 1:a maj. Mer om dett kan ni läsa på Ekonomismens utmärkta blogg.

Varför låter vi inte barn vara barn. Curlingföräldrar har väl alla hört talas om. Trimma nu inte mopeden, tänk på att ha hjälm när du cyklar på trehjulingen, akta så att ni inte slår er på racket om ni spelar brännboll. Helt sanslöst, det är som ett VM i att förlänga navelsträngen och se vem som kan bära hjälm dygnet runt. En roande betraktelse kring detta läser ni på denna blogg.

Hur är det med koldioxidutsläppen, smälter isarna runt polerna på grund av människorna, eller av andra skäl. Al Gore den stora världstjärnan som själv åker privatjet, skickar bagaget med lyxlimosin när han själv åker buss och vinkar åt journalisterna, köper sommarresidens på precis den kust som skall försvinna på grund av den höjda vattennivån. Sajten Moderna Myter är mycket informativ och ordentligt påläst i dessa frågor.

En ibland mycket roande blogg är Dumjävlar som idag berör ämnet korkade fd. Big Brother blondiner som gör vad som helst för att få mer tid i rutan. Läs och njut på: dumjävlar

Jag önskar alla en glad påsk och är ganska övertygad om att jag inte klarar att låta bli datorn (trots att jag lovat familjen det…).

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar