Teknisk analys V15: S&P 500

Indexet stängde på den högsta noteringen sedan februari i år. De senaste två veckorna har indexet etablerat sig runt 850-nivån med en stängning på 856. Den senaste veckan steg S&P 500 med 3,2 procent. Sedan uppstudsen efter den dubbelbotten vi hade för en månad sedan har indexet avancerat 23 procent.

090412_in-x2

Trenden har i och med detta planat ut och stängningen på det glidande medelvärdet indikerar på att trenden nu är sidledes. Min bedömning är att trenden fortfarande är nedåt, men att marknaden är hausseartad eftersom det snabbare glidande medelvärdet ligger över det långsammare. Den långa trenden är fortfarande klart nedåt, den kortare trenden ser ut att avta i och med att marknaden är överköpt.

När jag lägger på Bollinger band indikeras att indexet är överköpt, eftersom kursen är närmare det övre än det undre bandet. Det finns inget som motsäger att indexet kan bli ”mer överköpt”. Innan ni baserar ett köp på bör vi kunna definiera en svaghet i priset, en liten rekyl.

Ett tecken på att indexet kan vara på väg att vända är att volatiliteten minskat de senaste veckorna och RSI har planat ut, men befinner sig i det neutrala rummet, men kan mycket väl vända nedåt. 

Stöd och motstånd: De senaste två veckornas stängningar har skett över de glidande medelvärdena, vilket indikerar styrka. Den fallande trendlinjen som har fungerat som tak sedan oktober har oxå passerats och nu närmaste återstår det att se om ytterligare avancemang skall göras på väg mot nästa taket i den längre fallande trendkanalen.

Motstånd: 866 / 876 / 905
Pivot: 847
Stöd: 838 / 819 / 792

Viktigt: Jag vill åter påpeka att denna analys/kommentar enbart är mina egna tankar och ingår i mina personliga förberedelser. De som väljer att följa de tankar jag lämnar på denna sida gör det helt på egen risk.


Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar