Teknisk analys S&P 500 torsdag 26 november

in-xdag19Teknisk analys S&P 500: Onsdagens handel var tunn och präglades av små rörelser med dragning uppåt. Indexet testade åter 50-procentnivån kring 1111 som även denna gång höll emot. Uppgången skrevs till 0,4 procent och slutnoteringen för veckan blev 1110,6 punkter. Veckan slutade på plus 1,7 procent. Idag och imorgon är det stängt för Thanksgiving. Omsättningen uppgick endast till 2,3 miljarder aktier, vilket är 42 procent lägre än genomsnittet de senaste tre månaderna. Utvecklingen är typisk för en förkortat vecka.

Det kan vara klokt att inte dra för stora växlar av den senaste veckans låga volymer, men i kombination med den avtagande volatiliteten närmar sig ett utbrott. Om detta utbrott sker uppåt eller nedåt visar sig men den långa trenden är fortfarande orubbat positiv, men inga träd växer till himlen.

in-x50Divergensen mellan MACD och kurstopparna indikerar som vi ser tydligt i diagrammet på en allt lägre uppgångstakt. Så länge den stigande trendkanalen är intakt navigerar man bäst inom de säkra vattnen som kanalens begränsningar innebär.

Kursen ligger precis på jämviktslinjen och det gäller då som vanligt att hålla koll på stöd- och motståndsnivåer för utbrott.

Motstånd: 1111 / 1118
Stöd: 1086 / 1075 / 1060

(inlägget publicerat 26/11 klockan 06:42)

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar