Teknisk analys S&P 500 tisdag 15 december

in-xdag34Teknisk analys S&P 500: Alla de amerikanska indexen segade sig uppåt under veckans första handelsdag. S&P 500 öppnade med 7 punkters uppgång och steg sedan fram till lunch då dagens högsta notering 1115 noterades. Resten av dagen var i stort sett helt platt och slutnoteringen skrevs till 1114 punkter, vilket innebar en uppgång på 0,7 procent. Volymerna S&P 500 låt i linje med de senaste tre månadernas genomsnitt, men de övriga indexen präglades av betydligt lägre omsättning än normalt.
 
Som jag nämnt ett tag (känns det som) noteras indexet i en konsolidering sedan i början av november. Några misslyckade försök att bryta upp genom motståndsnivån kring 1120 har gjorts, men inte lyckats. Flera viktiga motstånd möter kring denna nivå och det har hittills med andan i halsen efter en ansträngande uppgång sedan i slutet av juli varit nödvändigt med en paus.

in-x62MACD har under den senaste tiden indikerat en lägre uppgångstakt eller att en toppformation håller på att etableras. Efter studsen mot golvet i den stigande trendkanalen i onsdags förra veckan har varje session slutat uppåt, dock inte så kraftfullt 0,5 procent per dag i snitt.

Hittills har inte uppgången lyckats dra med sig MACD i någon större omfattning och nu närmast återstår det att se om den fallande stödlinjen på MACD åter utgör det motstånd som innebär att indexet åter söker sig ned mot golvet i den fallande kanalen för att hämta ytterligare kraft, eller om det efterlängtade utbrottsförsöket skall komma till stånd.

Det som talar emot att denna uppstuds skall klara sig igenom är att det saknats kraft i uppgången och volymen har inte tilltagit i den omfattning som krävs för att trycka bort säljarna. Det är alldeles för enkelt för säljarna att trycka tillbaks köparna, vilket jag tror kommer ske detta försök. Förmodligen behövs någon uppladdning till för att mobilisera den kraft som behövs för att ta sig igenom 1120.
Ha en bra tradingdag.

Motstånd: 1118-1120 / 1096-1098
Stöd: 1092 / 1084 / 1068-1070 / 1035 / 1020 /

(inlägget publicerat 15/12 klockan 06:31)

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar