Teknisk analys S&P 500 tisdag 1 december

in-xdag20Teknisk analys S&P 500: November månad avslutades i likheten med den senaste tidens mönster: – Köparna ser rekylerna som köplägen. November kan sammanfattas som den bästa månaden sedan juli i år. Indexet stängde efter en något skvalpig dag på ett svagt plus på 0,4 procent och 1096 punkter. Omsättningen uppgick till 3,2 miljarder aktier, vilket är 19 procent lägre än de senaste tre månadernas genomsnitt.

 

 

in-x51Initialt var det extremt låga handelsvolymer och avvaktande handel tog säljarna efter någon timme över och producerade en något högre volym och ett tryck nedåt. Efter lunch hade köparna fått den energi och mod de behövde för att ta över situationen och höll i taktpinnen hela vägen i mål och lyfte tillbaks kursen till dagshögsta kring 1097.

Uppgångstakten avtar och i det kortare perspektivet noterar jag att indexet laddar för ett utbrott. Amplituden avtar och kursen tangerar precis den triangelliknande formationen för femte gången.

Så kursstaplarna är klart ovanför alla trendlinjer som dessutom är ”sorterade” i rätt ordning är sannolikheten störst för ett utbrott uppåt. Indexet behöver nu åter upp och testa 50-procentlinjen och den fallande motståndslinjen som jag nämnde i helgens analys.

Hittills har motståndslinjen som förbinder MACD-topparna utgjort vändpunkter för uppgångarna, nu återstår att se om det sker även denna gång.

 

Motstånd: 1096-1098 / 1111 / 1118
Stöd: 1085-1087 / 1075 / 1060

(inlägget publicerat 1/12 klockan 06:50)

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar