Teknisk analys S&P 500 onsdag 20 januari

in-xdag54Teknisk analys S&P 500: Tisdagens handelssession innebar som jag skrivit tidigare i veckan att S&P 500 studsade på stödet som golvet i den stigande konsolideringskanal som indexet befunnit sig i sedan början av november. Stödet som jag skrev om igår och i måndags på 1131 höll och därifrån studsade indexet uppåt med kraft. Det är fjärde gången i år som stödnivån kring 1131 testas, håller och ger upphov till en upprekyl. Det som förvånar mig är att studsen uppåt blev så pass kraftfull, jag hade faktiskt förväntat mig en ”mild” uppstuds. S&P 500 dominerades helt av köparna under gårdagen och de fick indexet att klättra 1,2 procent upp till 1150. Totalt omsattes 3,9 miljarder aktier, vilket var 8 procent lägre än de senaste tre månadernas genomsnitt.
Eftersom den bild (dagschartet) ni kan se i föregående analys av S&P 500 fortfarande gäller om linjerna interpoleras framåt kommer jag i denna analys att koncentrera mig på det längre perspektivet.

inxanlays1Det har börjat höjas röster för att vi närmar oss en börskrasch och tittar man på VIX (volatilitetsindex för DJIA) befinner det sig på låga nivåer (just nu 15,8) kring ett stödområde mellan 14,5 och 17,0. De låga nivåerna skrämmer många eftersom en låg volla innebär att det råder ett lugn på marknaden och det kan i sin tur leda till att investerare tappar fokus och ett ras inträffar. Tidigare har krascher kommit vid dessa nivåer, men en stor skillnad var att MA-200 var fallande, nu är den uppåtriktad. Men en något höjd gard är definitivt på sin plats.

När kursen stiger oavbrutet och avståndet mellan MA-200 och kursstaplarna ökar (se pilarna) är det bra att bildligt se det som en gigantisk gummisnodd. Vid tidigare tillfällen har noterbara rekyler inträffat när avståndet varit stort.

Idag har jag zoomat ut diagrammen något och det är intressant att se att fibnivåerna 61,8% som skapades i tidigare nedgång gäller även för denna. Nivån ligger runt 1250 och det är nog en lämplig målkurs för denna uppgång, risken ökar betänkligt för en rekyl vid detta område.

 

Motstånd: 1150-1152 / 1162 / 1179
Stöd: 1131 / 1122 / 1085

(inlägget Publicerat 20/1 klockan 07:01)

 
Etiketter: daytrading, day trading, teknisk analys, winning trading, winningtrading, börsen idag, aktier, index, terminer

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar