Teknisk analys S&P 500 onsdag 13 januari

in-xdag50Teknisk analys S&P 500: Redan i måndags varnade jag för att det började bli dags för en pullback (kanske bara en blygsam) eftersom gummisnodden började bli lite väl spänd. Igår, efter idel uppgångar sedan årsskiftet kom så en helt naturlig andhämtning. S&P 500 backade 1,0 procent och slutade på 1136 punkter. Säljarna pressade ner kursen redan i öppningen, men efter en kvart kom det lite halhjärtade försök av köparna, men de gav upp snabbt. Därefte pressade säljarna på under ett par timmars tid och sedan rörde sig indexet sidledes till stängningen. Totalt omsattes 3,9 miljarder aktier, vilket är 9 procent högre än de senaste tre månadernas genomsnitt.

Gårdagens pullback är helt naturlig och som jag skrev är det inget att oroa sig för så länge begränsningslinjerna håller. På nedsidan håller jag primärt koll på golvet i den stigande trendkanalen (sammanfaller med MA-20) som inte får brytas om den nuvarande kartan skall gälla.

in-x79MACD nådde precis upp till den divergerande och fallande begränsningslinjen som förbinder de tre toppar vi haft sedan i början av augusti. Fortfarande är det köp som gäller även om det blir tajt om indexet rör sig nedåt och i värsta fall bryter MA-20. Histogrammet visar på en avtagande hasighet.

Så länge stödet vid 1130 (som idag kommer att sammanfalla med MA-20 och kanalgolvet) håller är det lugnt, ett brott under denna nivå och jag tycker att man skall kliva av direkt och invänta vad som händer. En vändning upp från denna nivå och det är ett bra köpläge.

Jag tycker dock att det finns all anledning att uppmana till försiktighet. Den tilltagande volymen i gårdagens pullback gör att garden skall upp en bit.

Motstånd: 1145 / 1150 / 1162 / 1179
Stöd: 1130 / 1122 / 1115 / 1094-1096 / 1084

(inlägget Publicerat 13/1 klockan 06:44)

Etiketter: daytrading, day trading, teknisk analys, winning trading, winningtrading, börsen idag, aktier, index, terminer

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar