Teknisk analys S&P 500 måndag 7 december

in-xdag23Teknisk analys S&P 500: I fredags var det en händelserik dag på världens börser och S&P 500 var inget undantag. Efter något positivare sysselsättningssiffror än förväntat öppnade indexet med att snabbt testa årshögsta, men det var ungefär vad som hände. Efter bara 20 minuter tog säljarna åter över (börjar det kännas tjatigt…). När de amerikanska börserna stängde noterades endast en marginell uppgång på 0,6 procent och 1106 punkter.  Initialt var det stora volymer som pressade upp indexet och detta räckte för att volymen skulle bli 25 procent över de senaste tre månadernas genomsnitt. 

Även det femte försöket misslyckades, trots fina förutsättningar att ta sig upp igenom motståndsområdet kring 1118-1120. I den kortare triangelliknande formationen syns tydligt hur liten amplitud det är och tangeringarna har fullbordats för ett utbrottsförsök.

in-x54Uppgången i fredags lyckades inte påverka MACD någonting och det skall bli spännande att se om den fallande motståndslinjen som är intakt sedan i början av augusti skall hålla emot fortsatta utbrottsförsök, alternativt att motståndsnivån nu är så eroderad att nästa försök kommer att lyckas.

I ett veckodiagram syns det tydligt att de senaste fyra veckorna har säljarna tagit över och skapat långa svansar från topparna. Detta är ett svaghetstecken, tillsammans med divergensen hos MACD.

I övrigt är det bäddat för en fortsatt uppgångsvåg i den längre trendens riktning.

Det gäller som vanligt att hålla noggrann koll på stöd- och motståndslinjerna. De små rörelserna innebär att ett utbrott närmar sig.

Motstånd: 1110-1112 / 1118-1120
Stöd: 1096-1098 / 1085-1087

(inlägget publicerat 7/12 klockan 06:40)

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar