Teknisk analys S&P 500 måndag 23 november

in-xdag17Teknisk analys S&P 500: Fredagen dominerades till en början helt av säljarna, ganska naturligt efter den starka öppningen av veckan med årshögsta. De tre senaste dagarna har slutat i moll. De första två timmarna dominerades av säljarna, mitt på dagen var det helt platt och på slutet kom köparna tillbaks och stärkte indexet som stängde på måttliga minus 0,3 procent och 1091 punkter. Totalt omsattes 3,2 miljarder aktier omsattes vilket var 22 procent lägre volym än genomsnittet de senaste 3 månaderna.

Risken är överhängande att det blir en vecka med små rörelser innan Wall Street på torsdag stänger för långhelg, Thanksgiving. Värt att notera är att volymerna redan nu befinner sig på låga nivåer och det krävs inte speciellt mycket för att dra indexet åt endera hållet.

in-x49De senaste dagarna har indexet backat något efter att MACD toppat och vänt ner vid den fallande stödlinjen som förbinder de divergerande topparna (mot kursstaplarna). I första hand bevakar jag om MA-20 korsar MA-50 vilket innebär att nästa livlina bestående av golvet i den stigande kanalen som just nu befinner sig runt 1052.

Gummisnodden som var rejält spänd i onsdags har redan dragit tillbaks S&P 500 och har nått jämviktslinjen och det lutar åt indexet söker sig upp mot eller kanske strax förbi årshögsta.

Håll koll på stöd- och motståndsnivåer de närmaste dagarna som kommer vara mer än vanligt informationsdrivna (tror jag).

Motstånd: 1111 / 1118
Stöd: 1085 / 1075 / 1060

(inlägget publicerat 23/11 klockan 06:53)

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar