Teknisk analys S&P 500 inför tisdagen 27 oktober

in-xdagTeknisk analys S&P-500: Förhoppningsfullt öppnade de amerikanska börserna igår och gick upp…i 30 minuter, därefter tog säljarna över.

Nedgången blev till slut 1,2 procent, vilket var en nedgång på över 2 procent från toppnoteringen under dagen. Slutnoteringen blev 1067 punkter och omsättningen var 6 procent högre än genomsnittet de senaste 3 månaderna.

Efter en ganska stark öppning tog säljarna tag i situationen och tryckte tillbaks köparna ner till stödet kring 1066 som jag nämnde i går. Där blev det jämvikt och osäkerhet om fortsättningen och indexet låg och studsade ett par punkter upp och ner. Det mest intressanta hände de sista minuterna där köparna för en kort stund kom tillbaks med kraft, men slogs effektivt bort at säljarna precis innan stängningen och skapade en formation för fortsatt nedgång. Detta är intressant eftersom det sker precis på stödnivån som utgörs av golvet i den stigande kanalen.

in-x30Det är fjärde dagen av de fem senaste där säljarna tagit över under handelssessionen. Upp- och nedgångarna liknar i det närmaste en slalombana med begränsningarna utgörs av begränsningslinjerna i den avsmalnande kanal som startades i mitten av juli.

Det är nu andra gången sedan början av juli som indexet dunsar i golvet, skillnaden denna gång är att candlestickformationen indikerar en fortsatt tilltagande nedgång, förra gången tog köparna över och skapade tydliga svansar och vände ticken och började producera sina egna staplar.

Säljarnas styrka i slutet av handelsdagen och de tilltagande volymerna under nedgångsdagarna skapar fler och fler frågetecken kring om det är uppåt som gäller under de närmaste veckorna. Trenden är otvivelaktigt uppåt, men jag börjar rigga för en rekyl ned mot i första hand 1020.

Motstånd: 1070 / 1082 / 1100 / 120
Stöd: 1050 / 1020 / 990 / 978

(inlägget publicerat 27/10 klockan 06:35)

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar