Teknisk analys S&P 500 inför onsdagen 28 oktober

in-xdag1Teknisk analys S&P 500: Tisdagens handelssession präglades av osäkerhet, men det är säljarna som dominerar dagarna. Köparnas uthållighet och tålamod blir allt kortare. Igår försökte köparna vid två tillfällen ta kommandot, bägge gångerna varade det i 30 minuter, drivna av stigande marknadsräntor. Det är tydligt hur nervositeten tilltar på de olika indexen (förutm DJIA, men det är ju trots allt en väldigt marginell omsättning där).

Nedgången på S&P 500 blev måttliga 0,3 procent till 1063 punkter. Omsättningen var endast marginellt lägre än de tre månadernas genomsnitt.

I 60-minutersdiagrammet ovan till höger syns att säljarna pressade kurserna ned till strax efter lunch (amerikans börstid). S&P 500 bottnade då på 1061 och resten av dagen blev skvalpig med några få punkter upp och ned.

in-x31När säljarna den senaste tiden tagit tag i händelseförloppet har volymerna tilltagit ordentligt, men dock inte i uppgångsfaserna. Detta är ett tydligt tecken på att säljarna har kraften att driva kurserna nedåt och ett viktigt varningstecken.

Den konvergerande stigande trendkanal som indexet befunnit sig i sedan juli månad bröts för första gången golvet i kanalen. Under ett par månader har MACD hintat att uppgången avtar och kan vara på väg mot en vändning. För att detta försök till utbrott skall fortsätta ta indexet nedåt behöver det hålla sig under linjen åtminstone några dagar.

Det är femte dagen av de sex senaste där säljarna tagit över handelssessionen. Köparna kom dock tillbaks strax innan stängningen och reducerade nedgången.

Motstånd: 1072 / 1082 / 1100
Stöd: 1061 / 1050 / 1020 / 990 / 978

(inlägget publicerat 28/10 klockan 06:35)

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar