Teknisk analys S&P 500 inför fredagen 30 oktober

in-xdag3Teknisk analys S&P 500: De positiva BNP-siffrorna som presenterades innan börsens öppning fick tillbaks modet hos köparna som dominerade hela handelssessionen. Indexet steg hela 2,25 procent till 1066 punkter. Uppgången är den enskilt största sedan augusti. Totalt omsattes 4,6 miljarder aktier, vilket är tio procent över genomsnittet de senaste tre månaderna.

Sedan i måndags har indexet backat fram till igår men under torsdagen kom köparna tillbaks med besked och lyckades ta tillbaks den senaste veckans nedgång och stängde på samma nivå som i måndags.

in-x33De mindre utbrottsformationerna har brutits efter hand (de svaga grå linjerna), men måndagens punktering av golvet som sammanföll med den kortare och längre kanalbotten är det första sedan i mars.

Under de senaste dagarna har jag flera gånger påpekat att fler och fler varningssignaler dykt upp.

Jag har sagt det tidigare och säger det igen, att analysera index och aktier är inget annat än gissningar med hjälp av olika typer av sannolikhetsmodeller, det är inte i första hand frågan om att ha rätt eller fel utan mer att vara beredd.

in-xlong1De olika indikatorerna och signalerna jag använder mig av värderar jag olika, där primärtrenden MA-200 är den allra viktigaste följt av MA-100. Oscillatorerna (MACD, RSI och Stochastic) fungerar bra för att bedömma hur spänd gummisnodden är inom trend- och konsolideringskanalerna och är mer att betrakta som sekundära indikatorer. Så länge indexet inte brutit ner genom MA-100 är trenden fortfarande uppåt och det är uppåt vi siktar, tills nedgången är bekräftad.

Det är en stor oro kring den fortsatta utvecklingen och så länge indexet befinner sig inom den stigande trendkanalen, ovanför en uppåtriktad MA-100 är det uppåt, men håll koll på stöd- och motståndsnivåerna. Begränsningarna ligger just nu mellan 1042 och 1100.

Motstånd: 1082 / 1100
Stöd: 1042 / 1020 / 990 / 978

(inlägget publicerat 30/10 klockan 05:55)

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar