Teknisk analys S&P 500 fredag 22 januari

in-xdag56Teknisk analys S&P 500: Även idag är jag förvånad över att köparna hade så pass dåligt självförtroende under torsdagens handelssession. Det är psykologisk krigsföring nu, alla förväntar sig bra siffror under rapportperioden vilket innebär att det är större risk för att statistik och rapporter inte riktigt når upp till de högt ställda förhoppningarna. Säljarna dominerade bortsett från de första fem minuterna och en halvtimme från kl 20:00 till 20:30, hela dagen. Indexet stängde i stort sett på dagslägsta 1116 punkter, en nedgång på 1,9 procent. Totalt omsattes hela 5,97 miljarder aktier vilket är hela 65 procent lägre än de senaste tre månadernas genomsnitt.

Efter ett försök från köparna att lyfta indexet i inledning och efter lunch (lokal tid) krossade säljarna allt motstånd som köparna kunde prestera, det var slakt stora delar av dagen.

inxanlays3Igår nämnde jag att det börjar bli spännande när flera av begränsningarna som våra indikatorer utgör utsätts för test. Jag hann knappt avsluta inlägget förrän det började bli riktigt intressant. Begränsningen på nedsidan som bestod av den trygga uppåtgående trendlinjen, som fungerat sedan augusti bröts igår och fallet blev kraftigt tills nästa starka stöd som består i MA-50 bromsade upp fallet och höll emot till stängningen.

Bryts stödnivån som utgörs av MA-50 och tidigare uppstudsar kring 1115 är det egentligen bara 1085 kvar innan vi får en rejäl och välbehövlig rekyl/andhämtningspaus. I stort sett alla index behöver hämta kraft och energi efter en oavbruten uppgång i snart ett år.

Den fallande motståndslinjen i MACD-diagrammet höll precis emot även denna gång (underbar indikator) och indexet vände precis på punkten när och bröt nedåt. Nu återstår att se om nedgången blir så pass kraftig att MACD kan bli negativt så att det blir lite fart på resan söderut. Förutsättningarna ökar för varje dag där nedgången är så pass kraftig som igår. Volymen var 65 procent högre än genomsnittet denna, säljarnas dag – det är power – pure power.

Motstånd: 1142 / 1131 / 1150-1152 / 1162 / 1179
Stöd: 1115 / 1100 / 1085

(inlägget Publicerat 22/1 klockan 06:42)

 
Etiketter: daytrading, day trading, teknisk analys, winning trading, winningtrading, börsen idag, aktier, index, terminer

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar